Ο Μπασινάς για την ΑΕΚ

00:55 18/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Άγγελος Μπασινάς ο οποίος μιλά για όλους και για όλα. Μεταξύ αυτών και για το πέρασμά του από την ΑΕΚ. Μιλώντας στο contra ο Μπασινάς τόνισε σχετικά με τον ίδιο και την ΑΕΚ, αναλυτικά:

Το έχεις προσπαθήσει να πας σε κάποια ομάδα;

"Το έχω προσπαθήσει, αλλά όχι για Ελλάδα.

Επειδή, όταν πήγα στην Αρλ, δεν ήταν το σωστό timing, δεν το σκέφτηκα πολύ, είπα ok, γαλλικό πρωτάθλημα, θα πάω, αλλά τελικά δεν είναι πάντα έτσι. Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από την Αγγλία ή την Ισπανία. Δεν το πίστευα πόσο διαφορετικό! Ο τρόπος ζωής... Η οικογένειά μου δεν ήταν καθόλου καλά. Οπότε ούτε κι εγώ. Γι' αυτό κι έσπασα το συμβόλαιο. Μετά, είπα, αν βρεθεί κάτι αξιόλογο και μπορώ να παίξω, μπορώ να βοηθήσω, να ευχαριστηθώ αυτό που θα κάνω, θα το κάνω. Αλλά να πάω κάπου, απλά για να πω ότι πήγα, δεν θα το έκανα. Είχα μιλήσει και το καλοκαίρι με κάποιες ομάδες, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Από την ΑΕΚ έφυγα κι άφησα τόσα χρήματα, δεν είναι το θέμα μου αποκλειστικά πλέον τα χρήματα".

Στον Ολυμπιακό γιατί δεν πήγες;

"Δεν θα ήταν εύκολο για μένα. Tο ήξερα".

Λόγω Παναθηναϊκού;

"Ναι, δεν θα ήταν καθόλου εύκολο. Θα ήταν πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δεν θα ήταν νορμάλ μαζί μου. Είχα την πίεση του Παναθηναϊκού στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, η κατάσταση ύστερα ηρέμησε και αγρίεψε μετά την Ριζούπολη. Ειδικότερα απέναντι σε μένα. Να κάνω και μια τέτοια κίνηση να πάω στον Ολυμπιακό; Δεν ξέρω αν το άντεχα".

Είχες, όμως, μιλήσει;

"Ήταν προχωρημένα τα πράγματα. Τελικά, καλύτερα που πήγα στο εξωτερικό".

Στην ΑΕΚ τι περίμενες;

"Στην ΑΕΚ δεν περίμενα κάτι. Κάναμε κάποιες συζητήσεις, είπαμε κάποια πράγματα... Θυμάσαι που σου είπα ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θα ήθελε γρήγορα αποτελέσματα, και στην ΑΕΚ κάπως έτσι ήταν. Πήγα αρχές Αυγούστου και μέσα σε 20 μέρες ήθελαν να ήμουν 100% έτοιμος και να αποδώσω το μέγιστο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν ήμουν από την αρχή της προετοιμασίας. Μπήκα τις τελευταίες 20 μέρες και έπαιξα πέντε ματς - φωτιά. Με την Ομόνοια, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ... Έκανα ουσιαστικά είκοσι μέρες προετοιμασία. Ίσως να το έχει ο χαρακτήρας μου και να μην με θέλει ο κόσμος... Τι να πω; Ήλπιζα ότι θα αλλάξει, αλλά όταν και η ομάδα δεν πάει καλά, δεν είναι εύκολο".

Συνολικά, λοιπόν, δεν πήγαν καλά τα πράγματα;

"Κοίταξε, φεύγει ο πρόεδρος, ο Ντέμης, φεύγει ο προπονητής, ο Δώνης... Μέσα σε σχεδόν δύο μήνες έγιναν όλα. Τι περιμένει ο κόσμος; Να δουν την μαγική ομάδα; Συμφωνώ με τον κόσμο, πληρώνει, έχει δίκιο, όταν δεν του αρέσει κάτι μπορεί να το πει, αλλά, από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορείς να περιμένεις να είναι όλα καλά. Τότε είχε κάνει πολλές μεταγραφές η ΑΕΚ. Χρειαζόταν λίγο χρόνο. Πώς να δέσει μια ομάδα, από τη μια στιγμή στην άλλη. Γι αυτό σου λέω οι ομάδες πια δεν φτιάχνονται πάνω σε μία βάση. Μοναδική τέτοια ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Δες πόσα χρόνια είναι μαζί οι παίκτες. Αυτό έγινε και τότε που ήμουν στον Παναθηναϊκό. Θεωρούσα, λοιπόν, ότι ο κόσμος θα ά

Keywords
Τυχαία Θέματα