Το πανόραμα του Euro

Μία αγωνιστική έμεινε για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αρκετά εισιτήρια να έχουν κριθεί.

1ος Όμιλος

Νέο ενδιαφέρον παίρνει ο 1ος όμιλος. Η Γερμανία έχει πάρει ήδη την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο, βάζει σε περιπέτειες την Τουρκία καθώς επικράτησε με 3-1.

Έτσι το Βέλγιο που επικράτησε με 4-1 του Καζακστάν θέλει το «διπλό» στην Γερμανία για την τελευταία αγωνιστική. Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι η Αυστρία επικράτησε 4-1 του Αζερμπαϊτζάν.

2ος Όμιλος

Βήμα

πρόκρισης έκανε η Ρωσία που επικράτησε εκτός έδρας της Σλοβακίας με 1-0 και πλέον θέλει μόνο νίκη απέναντι στην αδύναμη Ανδόρα.

Η Ιρλανδία θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία απέναντι στην Αρμενία για την τελευταία αγωνιστική μετά τη νίκη της με 2-0 απέναντι στην Ανδόρα. Αντίθετα η Αρμενία θέλει τη νίκη απέναντι στην Ιρλανδία για να μπορέσει να προκριθεί μετά την επικράτησή της με 4-1 απέναντι στα Σκόπια.

3ος Όμιλος

Σε περιπέτειες μπήκε η Σερβία μετά την ισοπαλία της με 1-1 απέναντι στην Ιταλία. Αυτό γιατί η Εσθονία έκανε ακόμα μία έκπληξη και πέρασε στην 2η θέση μετά τη νίκη της με 2-1 απέναντι στην Β. Ιρλανδία.

Πλέον οι Σέρβοι θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στην Σλοβενία εκτός έδρας για να πάρουν την 2η θέση.

4ος Όμιλος

Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η 1η θέση του 4ου ομίλου. Γαλλία και Βοσνία επικράτησαν εύκολα των Αλβανία (3-0) και Λουξεμβούργου (5-0) αντίστοιχα και παρέμειναν σε απόσταση ενός βαθμού.

Για την τελευταία αγωνιστική οι Γάλλοι θέλουν έστω την ισοπαλία με τους Βόσνιους να αναζητούν τη νίκη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου σε ένα αδιάφορο ματς η Ρουμανία παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 στην Λευκορωσία.

5ος Όμιλος

Την 2η θέση του ομίλου εξασφάλισε η Σουηδία μετά τη νίκη της με 2-1 απέναντι στην Φινλανδία. Πλέον, θέλει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ολλανδία για να μπορέσει να διεκδικήσει την άμεση πρόκριση μέσω της καλύτερης 2ης θέσης.

Σε ένα παιχνίδι – αγγαρεία η Ολλανδία επικράτησε με 1-0 της Μολδαβίας και διατήρησε το απόλυτο τα προκριματικά.

6ος Όμιλος

Νίκη – πρόκριση πήρε η Εθνική Ελλάδας που επικράτησε 2-0 της Κροατίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πλέον, το σύνολο του Φερνάντο Σάντος θέλει απλά την ισοπαλία εκτός έδρας απέναντι στην Γεωργία για την τελευταία αγωνιστική.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, η Λετονία επικράτησε 2-0 της Μάλτας χωρίς κάποιο αντίκτυπο βέβαια.

7ος Όμιλος

Ισοπαλία που έφερε χαμόγελα και στις δύο ομάδες ήταν αυτή με 2-2 ανάμεσα σε Μαυροβούνιο και Αγγλία. Οι Άγγλοι από την πλευρά τους πήραν την 1η θέση, ενώ το Μαυροβούνιο την 2η που την οδηγεί στα μπαράζ.

Η Ελβετία την ίδια ώρα έχανε όποιες ελπίδες είχε, μετά την ήττα της με 2-0 από την Ουαλία.

8ος Όμιλος

Με νίκες συνέχισαν Δανία και Πορτογαλία απέναντι σε Κύπρο (4-1) και Ισλανδία (5-3) αντίστοιχα και πλέον η μεταξύ τους αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα με την ισοπαλία να… κάνει στην Πορτογαλία.

9ο

Keywords
Τυχαία Θέματα