Ακούρδιστοι… Ελβετοί

Κάθε ελπίδα να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ στα τελικά της Πολωνίας και της Ουκρανίας στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Μαυροβούνιο έχασε η Ελβετία μετά την εκτός έδρας ήττα από την αδιάφορη Ουαλία (2-0).

Κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης δεν ήταν άλλο από την (δικαιολογημένη) απευθείας κόκκινη που αντίκρισε ο Ζίγκλερ στο 55΄ για σκληρό μαρκάρισμα, υποχρεώνοντας τους ποδοσφαιριστές του Ότμαρ Χίτσφελντ να αγωνιστούν για περισσότερο από 35 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, όπως και ο (ορθώς) μη καταλογισμός του τέρματος του Ντερντιγιόκ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου

ημιχρόνου για οφσάιντ. Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Ράμσεϊ πέντε λεπτά αργότερα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Μπενάλιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από αμφισβητούμενη απόφαση του άρχοντα της αναμέτρησης Κάιπερς.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα οι οποίοι είχαν και την ελαφριά υπεροχή στο πρώτο μέρος, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα έφθασαν και σε δεύτερο τέρμα με τον Μπέιλ στο 71΄ βάζοντας παράλληλα ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων, την ίδια ώρα που ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Άντριγια Ντελίμπασιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάριζε τον χρυσό βαθμό στο Μαυροβούνιο κόντρα στην Αγγλία (2-2) αυξάνοντας τη διαφορά από τους Ελβετούς στους τέσσερις βαθμούς.


ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Γκάντερ, Τέιλορ, Κροφτς (81΄Βόναν), Μπλέικ, Γουίλιαμς, Άλεν, Μπέλαμι, Μόρισον (81΄Τσερτς), Ράμσεϊ, Μπέιλ

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ζίγκλερ, Φαν Μπέργκεν, Ινλέρ, Ντερντιγιόκ, Μπεχράμι, Χάκα (81΄Μεχμέντι), Φρέι (71΄Εμεγκάρα), Κλόσε, Σακίρι (62΄Ροντρίγκεζ)

Keywords
Τυχαία Θέματα