Σάντος: «Η πρόκριση στα «χέρια» μας»

Η Εθνική θα πρέπει να εμφανιστεί με αποφασιστικότητα και θέληση στην Γεωργία και να πανηγυρίσει την πρόκριση, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του «MEGA» εμφανίστηκε χαρούμενος από τη νίκη κόντρα στην Κροατία, καθώς η Εθνική έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

«Ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια, γιατί θεωρώ ότι κάναμε το πρώτο βήμα, ήταν πολύ σημαντικό. Κερδίσαμε τους Κροάτες και πήραμε την πρόκριση στα χέρια μας. Ακόμα τίποτα αν και το χαρήκαμε, πρέπει να πάμε με αποφασιστικότητα και

θέληση απέναντι στη Γεωργία, για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση», ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου τεχνικού.

Ερωτηθείς για το τι είπε στην ομάδα μετά το τέλος του αγώνα, ανέφερε: «Αυτό που τους είπαμε ήταν το ίδιο που είπαμε και πριν. Είδαμε στο πρώτο ότι είχαμε υπερβολικό ενθουσιασμό και άγχος για ένα γκολ και ότι μας είχαν εξουδετερώσει τα ατού συνετέλεσε στο να μην είμαστε καλοί, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε πάθος ,τρέχαμε αλλά δεν ήμασταν καλά οργανωμένοι για να πετύχουμε το γκολ. Στο ημίχρονο τους είπαμε να ηρεμήσουν, να μπει το μυαλό στη θέση του και να έχουμε κατοχή της μπάλας, γιατί με τόσο μεγάλη ομάδα μόνο έτσι μπορείς.

Μαζί με το πάθος και τη δουλειά που ποτέ δεν έλειψαν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να βάλουμε τα γκολ που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Καταφέραμε να μπούμε πολύ δυνατά, να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα και να έχουμε κατοχή. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε ξεκάθαρα στο δεύτερο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε το πρώτο γκολ που ήταν το πιο σημαντικό. Το ότι έμεινε με δέκα παίκτες μας βοήθησε να πετύχουμε και το δεύτερο τέρμα».

Τέλος, για την εμφάνιση του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα, τόνισε: «Όσον αφορά τον Φάνη, η εμπιστοσύνη ποτέ δεν είχε χαθεί, ο ίδιος είχε τεθεί εκτός ομάδας. Ευτυχώς και για τον ίδιο και για την Εθνική επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο. Εγώ τουλάχιστον σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να κάνω τις σωστές επιλογές για να πετύχει η ομάδα. Για τον Σαμαρά το έχω πει αρκετές φορές και στον ίδιο, είναι ένα σπάνιο ταλέντο που μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα είδαμε ένα δείγμα».

«Τώρα κοιτάμε τη Γεωργία»

Στη συνέχεια, στην συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος προπονητής ανέφερε πως πρέπει άμεσα να χαμηλώσουν οι τόνοι και η Εθνική να γιορτάσει μετά τον αγώνα με την Γεωργία.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε αυτήν την δυάδα των τελικών που όμως θα μέτραγε μόνο εάν καταφέρναμε να κερδίσουμε σήμερα. Καταφέραμε και κάναμε το πρώτο βήμα. Για άλλη μία φορά εξαρτόμαστε από τα… πόδια μας. Ήταν ένα ματς όπου μπήκαμε καλά. Η ομάδα πίεζε αρκετά ψηλά για να μην αφήσει την Κροατία να παίξει», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ωστόσο μετά από αυτό τα πρώτα λεπτά του ματς και δεν θα έλεγα για τα όσα έγιναν στις κερκίδες γιατί αυτά δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν δεν είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η Κροατία είχε μία φλύαρη κατοχή. Ένας λόγος που δεν ήμασ

Keywords
Τυχαία Θέματα