Τελικός και στην Τιφλίδα!

Μπορεί ο θρίαμβος (2-0) επί της Κροατίας να αποτέλεσε αιτία Εθνικής… ευτυχίας, εν μέσω δύσκολων καιρών για τους Έλληνες γενικά, ωστόσο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την επόμενη μέρα και στρέφουν το βλέμμα τους στο τελευταίο ματς του ομίλου με τη Γεωργία. Νέες κλήσεις από Σάντος που χαρακτηρίζει τελικό το παιχνίδι της Τιφλίδας.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αναβίωσαν μέρες Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία, η Εθνική υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος έδειξε

να έχει χτίσει ακόμα πιο ισχυρό χαρακτήρα, η πολυπόθητη νίκη ήρθε και το Euro 2012 είναι… ένα βαθμό μακριά, όμως οι διεθνείς και το τεχνικό τιμ της «γαλανόλευκης» δεν πετάνε στα σύννεφα.

Σίγουρα η ικανοποίηση και η χαρά για την μεγάλη νίκη είναι συναισθήματα που δεν μπορεί κανείς να κρύψει, όμως αυτό που έλεγαν τόσο ο Φερνάντο Σάντος και οι συνεργάτες του όσο και οι Έλληνες διεθνείς, είναι πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μην υπάρχουν ακόμα… ξέφρενα πανηγύρια και να πάει στην Τιφλίδα η Εθνική με την απαραίτητη σοβαρότητα για να πάρει το «χρυσό βαθμό» και στη συνέχεια να γιορτάσουν άπαντες με την ψυχή τους την πρόκριση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που θα έχει το παιχνίδι της Τρίτης (11/10) και δύσκολα θα παρασυρθεί αφού είναι δεδομένο ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του δε θα περιμένουν με… ανοικτές αγκάλες την Εθνική. «Κι αυτό το παιχνίδι είναι τελικός», είπε χαρακτηριστικά ο Σάντος στους διεθνείς έτσι ώστε να τους τονίσει τη σημασία του παιχνιδιού.

Στο ποδόσφαιρο άλλωστε έχουν δει πολλά τα μάτια μας κι αυτό το ξέρει καλύτερα τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός όσο και οι πολύπειροι άσοι της Εθνικής μας ομάδας. Στις μεταξύ τους συζητήσεις μάλιστα αυτό που επισημαίνουν οι παίκτες είναι ότι πρέπει να παίξουν για την νίκη στη Γεωργία και να την κατακτήσουν, έτσι ώστε να μην πέσουν στην «παγίδα» των δύο αποτελεσμάτων που «βολεύουν». Η προσοχή όλων πλέον στρέφεται στον αγώνα της Τρίτης (11/10) με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, όπου παρά τα προβλήματα η Εθνική θα πρέπει να κάνει το καθήκον της.

Νέες κλήσεις από Σάντος

Στα αγωνιστικά, δεν λείπουν τα προβλήματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Οι Γιάννης Ζαραδούκας, Γιώργος Σαμαράς και Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δε θα ταξιδέψουν στην Τιφλίδα. Παράλληλα, ο Βασίλης Τοροσίδης τραυματίστηκε στα πλευρά και θα μείνει εκτός μάχης για δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε μια μίνι-σύσκεψη μετά το παιχνίδι με τους Κροάτες, όπου συνομιλώντας με τον Τάκη Φύσσα τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να καλέσει ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να αντικαταστήσουν τους τέσσερις απόντες. Μάλιστα όσοι κληθούν θα ενημερωθούν άμεσα και είναι πολύ πιθανό να δώσουν το «παρών» στην απογευματινή προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο (08/10) στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά στις 17:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας άφησε τους διεθνείς ελεύθερους σή

Keywords
Τυχαία Θέματα