Καραγκούνης: «Μην το αφήσουμε στη μέση»

Πανευτυχής με το αποτέλεσμα, χαρούμενος για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της Εθνικής, αλλά και συγκρατημένος ώστε να μην μείνει η δουλειά στη… μέση ενόψει Γεωργίας, εμφανίστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο πολύπειρος μέσος και αρχηγός της Εθνικής μίλησε μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Κροατία στο Mega και αφού ανέλυσε τα ατού της ομάδας μας, προέτρεψε ουσιαστικά τους συμπαίκτες του να μην πετούν στα σύννεφα καθώς απομένει ένα ακόμα παιχνίδι, αυτό με τη Γεωργία, για να υλοποιηθεί ο στόχος.

«Είναι μεγάλη βραδιά για μας.

Η ομάδα έκανε ένα μεγάλο δώρο στα τρία παιδιά που βραβευτήκαμε (σ.σ. τον ίδιο και τους Μπασινά, Ζαγοράκη) κατακτώντας μια σημαντική νίκη. Η Εθνική έχει προσήλωση στον στόχο και αυτό είναι μεγάλο ατού για οποιαδήποτε ομάδα. Περιμένουμε με υπομονή να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου προσπαθώντας να είμαστε αλάνθαστοι. Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα και θεωρώ ότι νικήσαμε επειδή ήμασταν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο με σκοπό να τα δώσουμε όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένουμε επί 15 αγώνες αήττητοι. Απόψε βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο προσωπικότητα και χτυπήσαμε στο κατάλληλο σημείο. Όταν σκοράρουμε, είναι σαν να τελειώνει το παιχνίδι», τόνισε αρχικά ο «Κάρα» και σε ερώτηση τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ανέφερε:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως έπρεπε, αλλά δεν κινδυνέψαμε κιόλας. Είναι σημαντικό ότι δεν απειληθήκαμε. Οσο το ματς είναι στο 0-0, μια φάση να κάνεις, μπορεί και να σκοράρεις. Ετσι συνέβη και στην περίπτωσή μας. Ο προπονητής μας είπε στο ημίχρονο ότι έχουμε χρόνο και ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβηθούμε το παιχνίδι».

Κληθείς να μιλήσει για το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Γεωργία, ο Καραγκούνης συνέστησε πολλή προσοχή για… ευνόητους λόγους.

«Δυστυχώς πάμε στο συγκεκριμένο ματς με πολλές απουσίες και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μας λείπουν σημαντικοί παίκτες, αλλά όταν παίζουμε ως ομάδα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η Γεωργία είναι καλή ομάδα, θέλει προσοχή. Ισως και ο προπονητής της να θέλει να πάρει κάτι σαν… ρεβάνς. Απόψε πανηγυρίσαμε, ευχαριστήσαμε τον κόσμο, αλλά ξέρουμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είμαστε κοντά σε έναν πολύ μεγάλο στόχο. Αν πάρουμε αποτέλεσμα στη Γεωργία, θα είμαστε παρόντες σε τρίτο διαδοχικό Euro και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Καραγκούνης τόνισε ότι «η Κροατία διαθέτει ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου, ενώ αρκετοί από εμάς, όπως εγώ που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό, έχουμε σχεδόν ένα μήνα να αγωνιστούμε. Βγάλαμε όμως στο γήπεδο χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η Εθνική διαθέτει Πρωταθλητές Ευρώπης στη σύνθεσή της. Αυτό δεν το έχουν πολλές ομάδες, άσχετα αν κάποιοι είμαστε 30, 35 ή 45 χρονών. Μένει ένα ματς. Θα είναι κρίμα να αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Τώρα θα είμαστε παικταράδες, ενώ πριν το ματς ήμασταν αργοί. Εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι και

Keywords
Τυχαία Θέματα