Ρούπακας: «Μας έχει συσπειρώσει»

Ο κόουτς της Χίου αναλύει την παρουσία της ομάδας του στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μιλά για το επόμενο με τη Βουλιαγμένη.

«Όσο περνούν τα συνεχόμενα παιχνίδια, με δεδομένο την κούραση και το γεγονός ότι έχω δύο επιλογές λιγότερες, είναι φυσιολογικό κάποια παιδιά να φορτώνονται περισσότερο αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Αυτό με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι αλλά δεν κρίνει κάτι, ούτε για αυτόν που κέρδισε ούτε για αυτόν που έχασε. Οι ίδιες πιθανότητες υπάρχουν για τη συνέχεια αλλά ήταν ένα ντέρμπι που βοήθησε πολύ στην ψυχολογία. Μας έχει

συσπειρώσει η απώλεια των παικτών», σχολίασε αρχικά ο προπονητής της Χίου αναφορικά με την παρουσία της ομάδας του στο χθεσινό ντέρμπι του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκο και τις απώλειες των Χατζηδάκη, Χατζηθεοδώρου.

Και συνέχισε: «Ήταν κλειστό και κρίθηκε στην άμυνα. Πάντα προσπαθούμε να παίξουμε άμυνα. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια γνωριζόμαστε μεταξύ μας, κι εγώ με τα παιδιά και αυτά μεταξύ τους. Το παιχνίδι το ελέγχαμε μέχρι το 5-2, δεν κινδυνεύαμε, τα πηγαίναμε καλά στην άμυνα. Από ‘κει και πέρα, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και επηρεαστήκαμε από τον κόσμο που δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα. Ειδικά από τη στιγμή που βγήκε ο Νίκολα (Ράτζεν) με τρίτη ποινή είχαμε πρόβλημα αλλά καταφέραμε και αντέξαμε στην πίεση του Παναθηναϊκού».

Για τα λάθη που έγιναν: «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες στην κόντρα στην αρχή, υπήρχαν φάσεις που δεν κάναμε καλές επιλογές και τελειώματα. Με δεδομένη τη δυσκολία του παιχνιδιού θα ήθελα να τελειώσουμε περισσότερες φάσεις ωστόσο δίκαια ήρθε η νίκη. Είναι μία νίκη που αν καταφέρουμε να τη διαχειριστούμε σωστά και δεν καβαλήσουμε κανένα καλάμι, θα μας βοηθήσει στην πορεία κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Η νίκη όμως έμεινε χθες το βράδυ, δεν προλαβαίνουμε να την χαρούμε αφού το επόμενο ντέρμπι είναι σε μία… ανάσα».

Όσον αφορά στο επόμενο ντέρμπι, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο απέναντι στη Βουλιαγμένη, επισήμανε: «Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε με τη Βουλιαγμένη. Είναι εξίσου ενδεχομένως και ακόμα πιο δύσκολο για να το κερδίσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, γιατί η άμυνα είναι αυτή που κερδίζω και επιμένω σε αυτό. Αυτή είναι και η φιλοσοφία μου, η καλή αμυντική λειτουργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα