Ψυχάρα μεγάλη δεν υπάρχει άλλη!

Πέφτει κάτω λες και τον πυροβολούν. Γκρινιάζει στους διαιτητές σε κάθε ευκαιρία. «Κουβαλάει» τη μπάλα και καθυστερεί το ρυθμό του παιχνιδιού. Παίζει ποδόσφαιρο άλλης δεκαετίας και δεν συνάδει με τα... σύγχρονα δεδομένα.

Δεν θυμάμαι πραγματικά τι άλλο έχω ακούσει ή έχω διαβάσει για τη μεγαλύτερη ψυχάρα που έχει βγάλει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν θυμάμαι πραγματικά πόσες υπερβολές και τόνους «λάσπης» έχουν ακούσει τα αυτάκια μου για να «κατεβάζουν» και να ευτελίζουν αυτήν την τεράστια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου μας και του ελληνικού αθλητισμού.

Αλλά έτσι

είμαστε στην Ελλάδα. Αντί να υπερηφανευόμαστε για τα καλά μας, τα «ξεφτιλίζουμε» από τη ζήλια και τη μιζέρια μας. Προφανώς και ο Γιώργος Καραγκούνης στον οποίο αναφέρομαι δεν είναι ο «Σούπερμαν», ούτε φυσικά ο Μέσι. Ίσως να μην είναι καν το μεγαλύτερο ταλέντο που εμφανίστηκε στα γήπεδα της χώρα μας. Ποσώς με ενδιαφέρει σε τελική ανάλυση. Έχουν δει τα ματάκια μας άλλωστε ουκ ολίγους «παιχταράδες», ποδοσφαιριστές που κάνουν «μαγικά» αλλά από... τηγανίτα τίποτα! Και από ψυχή μηδέν!

Ο «Κάρα» έχει παίξει με χιαστούς στη Βαρκελώνη και δεν ήθελε να γίνει αλλαγή (!), έχει κάνει ανεπανάληπτες ευρωπαϊκές πορείες στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» με τον Παναθηναϊκό και κοτζάμ Καλιτζάκης τον χαρακτήρισε ως την «ιστορία του Παναθηναϊκού»! Πριν πάει στο «τριφύλλι» πέρασε απ' τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά δεν λύγισε. Πείσμωσε! Έφαγε την «παράγκα» στο κεφάλι, άκουγε να τον αποκαλούν «λούζερ» αλλά δεν πήρε χαμπάρι...

Σήκωσε το ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία, πήγε στην Ιντερ και την Μπενφίκα. Και όταν γύρισε στην Ελλάδα σήκωσε το νταμπλ.

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο έχει 101 συμμετοχές, με την Εθνική Ελλάδος 111! Με τους μικρούς της Εθνικής πήγε στον τελικό του Euro και υπηρετεί το εθνόσημο εδώ και 19 χρόνια, από την Παίδων όταν ο Αλέκος Σοφιανίδης τον κάλεσε για πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών. Στις εθνικές ομάδες, γενικά, έχει 222 συμμετοχές, έχει παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο Euro και ετοιμάζεται για το τρίτο. Μα τι λέω τώρα! Αφού ο τύπος είναι «ο άρχοντας της βουτιάς»...

Υ.Γ. «Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα που επιμένει. Και όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει...» όπως έγραψε και ο «ποιητής».

Keywords
Τυχαία Θέματα