Ποιο να συγκριθεί μαζί του....

Θα... λιώσουν στην «καυτή» ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ τα άπειρα «πρωτάκια» του Ίβκοβιτς; Θα εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός το ντεφορμάρισμα της συγκριτικά (με τη δική του) ισχυρότερης φροντ-λάιν του Παναθηναϊκού; Θα εγκλωβίσει τον Σπανούλη η άμυνα που έχει ετοιμάσει ο Ομπράντοβιτς ή θα είναι πιο αποτελεσματικά τα κόλπα που ο Ίβκοβιτς έχει σκαρφιστεί για τον Διαμαντίδη;

Απαντήσεις σε όλα αυτά και πολλά ακόμη άλλα ερωτήματα, υπαρκτά ή θεωρητικά, θα λάβουμε

το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από την ολοκλήρωση του σούπερ-ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που αναμένεται συναρπαστικό και χορταστικό.
Άλλωστε αν στο θέατρο τα πιο ενδιαφέροντα μοντέρνα έργα είναι τα διαδραστικά, οι μπασκετικές παραστάσεις των δύο «αιώνιων» είναι οτι πιο... interactive μπορεί να συναντήσει κανείς.

Πολλά μπορούν να προκύψουν μέσα σε ένα μπασκετικό 40λεπτο και να αλλάξουν τη ροή αγώνα. Όσο πιο απροσδόκητα, τόσο πιο ανατρεπτικά για τα δεδομένα και τις δυναμικές των δύο ομάδων, που πάντα μπορούμε να τις προσεγγίσουμε εκτιμώντας, αναλύοντας και συγκρίνοντας τα ρόστερ τους.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις για να το αναλύσεις, το συμπέρασμα για το πρώτο εφετινό ντέρμπι δεν μπορεί να είναι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και ισχυρότερος από τον Ολυμπιακό, αφού διαθέτει μεγαλύτερο και πιο γερό κορμό, ενώ έχει και εμπειρία που τρέχει από τα μπατζάκια του...

Θέση προς θέση, «γραμμή» προς «γραμμή» ο Παναθηναϊκός υπερτερεί. Κι αν υπάρχει κάποιος να αμφιβάλλει επ’ αυτού ας ρίξει μια ματιά στην παρακάτω σύγκριση. Με εξαίρεση τη θέση «δυο», όταν θεωρητικά αγωνίζεται εκεί ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης έχει άλλα πράγματα για να ασχοληθεί στην αμυντική λειτουργία των «πρασίων», οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είναι κατά κράτος καλύτεροι.

Χωρίζοντας την 12αδα σε τρεις κατηγορίες, τους περιφερειακούς-δημιουργούς, τους ψηλούς και τους πλάγιους, το προβάδισμα για τους «πράσινους» μοιάζει να είναι ακόμη πιο σημαντικό. Έχουμε και λέμε:

ΓΚΑΡΝΤ

Διαμαντίδης-Ν.Καλάθης-Λόγκαν-Σάρας Vs Σπανούλης-Λούκας-Γκετσεβίτσιους-Κατσίβελης: Ο Ομπράντοβιτς διαθέτει περισσότερους δημιουργούς. Μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία και μικρότερο ρίσκο να χρησιμοποιήσει σχήματα με τρεις κοντούς. Στον Ολυμπιακό ο Σπανούλης μοιάζει να μην έχει βοήθεια από τον νεοφερμένο και προερχόμενο από τραυματισμό, Κέιλιν Λούκας και τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους που αναζητεί ρόλο στην επίθεση και δεν μπορεί να προσφέρει στην άμυνα. Ο Κατσίβελης φαίνεται να είναι σε θέση να δώσει περισσότερα αλλά η απειρία του είναι κάτι σαν...τραβηγμένο χειρόφρενο!

ΠΛΑΓΙΟΙ

Σάτο-Καϊμακόγλου-Κυρίτσης-Π.Καλάθης Vs Παπανικολάου-Πελεκάνος-Κέσελ: Παρότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τον Περπέρογλου η συνεισφορά του οποίου στο παιχνίδι των «πρασίνων» είναι σπουδαία και καθοριστική, η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει και εδώ προβάδισμα. Ειδικά ο Καϊμακόγλου είναι παίκτης με ιδιαίτερες ικανότητες και μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για τον ΠΑΟ. Αντίθετα Παπανικολάου και Πελεκάνος δεν μπορούν να έχουν αντίστοιχο ρόλο. Είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα