Πέθανε ο λατρεμένoς κομμωτής των διασήμων, Βιντάλ Σασούν (photos+video)

Αποθεώθηκε από εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο όταν έκανε μόδα τα ανάλαφρα, ατημέλητα μαλλιά και τους επέτρεψε… να πετάξουν τις λακ. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το κούρεμα της Μία Φάροου στο Μωρό της Ρόζμαρι.

Ο χαρισματικός κομμωτής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Αντζελες και η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο θάνατός του δεν είχε σχέση με δολοφονική ενέργεια. Ηταν 84 ετών και στις τελευταίες του στιγμές είχε δίπλα του την τέταρτη σύζυγό του Ρόντα Σασούν

ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Ιούνιο του 2011 έμαθε πως έπασχε από λευχαιμία.

Ο Βιντάλ Σασούλ θεωρείται πως διαμόρφωσε τη μόδα των 60s και των 70s δίνοντας έμφαση στην ελεύθερη κίνηση των μαλλιών και όχι στα βαριά, τυποποιημένα, μαλλιά.

Καθιερώθηκε με το κούρεμα των πέντε σημείων, το κούρεμα «Ελληνίδα Θεά» για τα κοντά μαλλιά, την περμανάντ που εμπνεύστηκε από τα μαλλιά των γυναικών από την Αφρική αλλά και το περίφημο «bob» το οποίο αγάπησαν με πάθος και οι σημερινές ντίβες, Κέιτι Πέρι, Πάρις Χίλτον, Βικτόρια Μπέκαμ.

«Ήθελα να δώσω ωραίο σχήμα στα μαλλιά, να τα χρησιμοποιήσω σαν ύφασμα και να απομακρύνω ότι είναι υπερφίαλο. Οι γυναίκες είχαν μπει δυναμικά στον εργασιακό χώρο. Είχαν αποκτήσει τη δική τους δύναμη. Δεν είχαν χρόνο να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με τις ώρες πια», είχε δηλώσει το 1993 στους Los Angeles Times.

Ο Λονδρέζος Βιντάλ Σασούν, άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο το 1954 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά από το 1968 που επιμελήθηκε το κούρεμα της Μία Φάροου για την ταινία Το μωρό της Ρόζμαρι μετακόμισε στο Μπέβερλι Χιλς.

Το 2010 προβλήθηκε η ταινία «Πώς ένας άντρας άλλαξε τον κόσμο με ένα ψαλίδι» στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και μάθαμε πώς ο Βιντάλ Σασούν βρέθηκε από το εβραϊκό ορφανοτροφείο στα μεγάλα σαλόνια της show biz.

Δείτε το βίντεο με το τρέιλερ της ταινίας για τη ζωή του Βιντάλ Σασούν:

Keywords
Τυχαία Θέματα