Η «μάχη» της Ουάσινγκτον

Νίκη για να παραμείνουν «ζωντανοί» θέλουν οι Ουάσινγκτον Κάπιτολς και άλλα νέα από τον «κόσμο» του χόκεϊ επί πάγου.

Μονάχα μία προημιτελική σειρά των playoffs του NHL είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στις 2:30 τα ξημερώματα (10/05) οι «καπς» υποδέχονται τους Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, οι οποίοι προηγούνται με 3-2 νίκες. Στον τελικό της Ανατολής έχουν προκριθεί ήδη οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς.

Ποδοσφαιρική

πάσα στο Παγκόσμιο

Σε εξέλιξη είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας σε Ελσίνκι και Στοκχόλμη. Η IIHF (παγκόσμια ομοσπονδία) δημοσίευσε τις καλύτερες αποκρούσεις της 8ης Μαΐου, στην οποία ξεχώρισε μία προσπάθεια για... ασίστ. Δείτε την ενέργεια του Kevin Romy της Ελβετίας στο 27ο δευτερόλεπτο του βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας.

«Νυστέρι» σε Kelser

Έξι μήνες εκτός ρινκ θα μείνει ο 27χρονος επιθετικός των Βανκούβερ Κανάκς, Ryan Kesler. Η εγχείρηση στον ώμο πιθανότατα θα προκαλέσει την απουσία του από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν.

Υπερήφανος ο GM των Ντέβιλς

Ένα 24ωρο ύστερα από την πρόκριση των Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς στον τελικό της Ανατολής, ο GM του συλλόγου, Lou Lamoriello, ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένος: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις τριάντα ομάδες της λίγκας. Αυτό αυξάνει τη σημασία της επιτυχίας μας. Νιώθουμε πολύ καλά με την προσπάθειά μας».

Απόλυση στο Σικάγο

Ο βοηθός του Joel Quenneville στους Σικάγο Μπλάκχοκς, Mike Haviland, απολύθηκε. Μάλιστα ο προπονητής των «μαυραετών» φάνηκε σχετικά ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Άλλωστε ζήτησε αλλαγές στο τεχνικό του επιτελείο σε συνάντησή του με τον GM, Stam Bowman, ύστερα από τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της «πόλης των ανέμων» από τα playoffs.

Κληρονόμησε τραυματισμό ο Pietrangelo

Με ενοχλήσεις στο γόνατο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Alex Pietrangelo των Σέιντ Λούις Μπλους στο «sweep» που δέχθηκαν από τους Λος Άντζελες Κινγκς. Δύο ακόμα εβδομάδες αποθεραπείας χρειάζεται, από την πλευρά του, ο Jaroslav Halak. Θυμίζουμε πως ο 26χρονος Σλοβάκος τερματοφύλακας έχασε όλη τη σειρά με τους «βασιλιάδες» λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Εγκρίθηκε η πώληση των Μπλους

Εν τω μεταξύ, το NHL ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών στον Tom Stillman. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε ήδη το 10% των «μπλε», αλλά κατέβαλε 130 εκατομμύρια δολάρια, για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο.

Αναποφάσιστος ο Jaromir Jagr

Φέτος επέστρεψε στο NHL o Jaromir Jagr υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο έναντι 3.3 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Φιλαδέλφεια Φλάιερς. Πλέον ο 40άχρονος Τσέχος εξετάζει το ενδεχόμενο συνέχισης της καριέρας του στην κορυφαία λίγκα χόκεϊ επί πάγου, ενώ σχολίασε τη σεζόν ως εξής: «Ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Έχω πάρει τρόπαια, αλλά δεν έχω διασκεδάσει τόσο πολύ σε άλλη μου χρονιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα