Πάου Γκασόλ: «Οι τελευταίες μου μέρες στους Λέικερς»

Δεν πήρε τις διαβεβαιώσεις που ήθελε ο Πάου Γκασόλ, ύστερα από συνάντηση με τον GM των Λος Άντζελες Λέικερς, Μιτς Κούπτσακ.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για το μέλλον της συνεργασίας του Ισπανού φόργουορντ με τους «λιμνάνθρωπους» την Τετάρτη (23/05). Αυτό ήταν το τελευταίο φετινό μίτινγκ του Γκασόλ με εκπρόσωπο των Λέικερς, αφού ακολουθούν offseason και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους ο 31χρονος διεθνής θα ενισχύσει την Ισπανία.

Στα

του ΝΒΑ, όμως, το μέλλον του είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Θυμίζουμε πως στην αρχή της χρονιάς… ανταλλάχθηκε στους Χιούστον Ρόκετς, στο πλαίσιο τριπλής ανταλλαγής, η οποία θα έφερνε τον Κρις Πολ στους Λέικερς. Ωστόσο η συμφωνία ακυρώθηκε από το ΝΒΑ.

Ακολούθησαν έντονες φημολογίες περί ανταλλαγής, στα μέσα της φετινής regular season, αλλά δεν ούτε αυτές καρποφόρησαν. Πλέον προκύπτει το «αγκάθι» των 38 εκατομμυρίων δολαρίων, που προβλέπει το συμβόλαιό του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, τα επόμενα δύο χρόνια. Οι «λιμνάνθρωποι» θέλουν να το ξεφορτωθούν, κάτι που είναι πλέον ξεκάθαρο, από τη στιγμή που θα επιχειρήσουν γενική αναδιαμόρφωση του ρόστερ τους, πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν.

«Ζήτησα εγγυήσεις για το μέλλον μου, αλλά δεν τις πήρα. Νομίζω πως εκκρεμεί ακόμα η συνεννόηση της διοίκησης με το τεχνικό επιτελείο, ώστε να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν. Για αυτό δεν πήρα κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Μιλήσαμε για το φετινό πρωτάθλημα και το κλίμα της συζήτησης ήταν αισιόδοξο. Ωστόσο είναι αρκετά πιθανό πως διανύω τις τελευταίες μου μέρες στους Λέικερς».

Επίσης ο Γκασόλ σχολίασε την ιδιότητα του σαν τρίτη επιθετική επιλογή, πίσω από τους Κόμπι Μπράιαντ και 'Αντριου Μπάινουμ:

«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου. Τα έδωσα όλα, αλλά ήταν πολύ δύσκολος και εξουθενωτικός ρόλος. Τους είπα ότι δεν μπορούσα να προσαρμοστώ. Γενικά όλοι προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό και εγώ είμαι υπερήφανος, για όλα όσα πέτυχα, αλλά ο ρόλος μου ήταν ιδιόμορφος. Στις προηγούμενες μου ομάδες δεν έψαχνα τόσο συχνά για κάποιον συμπαίκτη».

Σημειώνουμε πως ο Γκασόλ ολοκλήρωσε την regular season με μέσους όρους 17.4 πόντων και 10.4 ριμπάουντ. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί υποχώρησαν στο 12.5 και 9.5, αντίστοιχα, στα playoffs.

Keywords
Τυχαία Θέματα