Κάψε το σενάριο....

Ο μεγάλος τελικός της Α1 μεταφέρεται απόψε στο ΟΑΚΑ και ο Σωτήρης Βετάκης δίνει πριν από το τζάμπολ τα «S.O.S» της αναμέτρησης για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Το σούπερ-ντέρμπι της Ευρώπης, ο τελικός μεταξύ του πρωταθλητή Ευρώπης 2012 και του πρωταθλητή Ευρώπης 2011 αλλάζει σήμερα σκηνικό. Από το παλκοσένικο του ΣΕΦ, στο... σανίδι του ΟΑΚΑ

για το δεύτερο μέρος της συναρπαστικής παράστασης τους.

Ύστερα από τον πρώτο τελικό, στον οποίο ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά 10 χρόνια έκανε το 1-0 (τελευταία φορά που νίκησε στο πρώτο ματς ήταν το 2002 όταν προηγήθηκε της ΑΕΚ με 2-0 αλλά μετά έχασε τρία ματς σερί, ενώ σε τελικό με τον ΠΑΟ είχε να προηγηθεί με 1-0 από το 1999, όταν και πάλι έχασε τον τίτλο στο 5ο παιχνίδι)ο γηπεδούχος απόψε Παναθηναϊκός βρίσκεται σε θέση που επί ημερών Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς του είναι πρωτόγνωρη.

Και όχι σε μια οποιαδήποτε χρονική περίοδο της πορείας του, αλλά σε μια στιγμή που μοιάζει να αποτελεί ορόσημο για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Τα πάντα είναι ρευστά ενόψει καλοκαιριού, το συμβόλαιο του πρώτου μέχρι και του τελευταίου λήγει σε λίγες ημέρες και συνάμα ουδείς γνωρίζει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν ενώ η ομάδα έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας.

Κοινώς ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ θα αγωνιστεί έχοντας στο... πίσω μέρος του μυαλό του πως ο κύκλος (για κάποιους) κλείνει και ουδείς (εξ αυτών) δεν θα ήθελε να κλείσει βίαια. Κανείς δεν θα ήθελε να κλείσει συντομότερα και όλοι θα ήθελαν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Ύστερα από 23 τίτλους σε 13 σεζόν, τίποτα δεν μπορεί να αλλοιώσει την υστεροφημία αυτής της ομάδας, ούτε ο πιο εμπαθής δεν είναι δυνατόν να αμφισβητήσει την αξία της και τα επιτεύγματα της από ένα αποτέλεσμα. Ακόμη και από ένα οδυνηρό «sweep» από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο κανείς από τους «πράσινους» δεν θα συμβιβαζόταν με την ιδέα να γραφτεί (για ορισμένους) το φινάλε με άδοξο τρόπο. Για το αποψινό ματς αυτό για μια ομάδα που όποτε βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ξέρει να μάχεται και να βγαίνει νικήτρια μπορεί να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο.

Στο «κολασμένο» ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την... τεχνογνωσία του από τέτοιους αγώνες, να επιβάλλει το ρυθμό του και να διαχειριστεί ψύχραιμα το εκρηκτικό διάστημα που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επί σειρά αγώνων στην πορεία τους προς το τρόπαιο της Ευρωλίγκας αλλά και στον πρώτο τελικό της Α1 ουσιαστικά έχουν νικήσει μόνο σε ένα 10λεπτο ανά ματς! Ήταν όμως αρκετό για να νικήσουν τη Σιένα, τη Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ και τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πρέπει να αντιδράσουν στην ορμή της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, να πάρουν ώθηση και ενέργεια από την εξέδρα, να διαβάσουν σωστά κάθε φάση και κυρίως να βρουν βοήθεια από περισσότερους παίκτες. Σάτο, Σμιθ, Λόγκαν, Μάριτς θα κληθούν να προσφέρουν βοήθεια προκειμένου να ισοφαρίσει ο ΠΑΟ τη σειρά αλλά ταυτόχρονα να εξοικονομήσει δυνάμεις ενόψει του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ.

Ο πρωταρχικός στόχος στον τ

Keywords
Τυχαία Θέματα