Τόνι Πάρκερ: «Πρωτότυπη πρόκληση ο Ράσελ Ουέστμπρουκ»

Ο Τόνι Πάρκερ δεν έχει αντιμετωπίσει πλέι-μέικερ με το στυλ του Ράσελ Ουέστμπρουκ στα φετινά playoffs, όπως τόνισε ο ίδιος ο διεθνής Γάλλος.

Ο all-star «άσος» των Θάντερ είναι μόλις 23 ετών, αλλά προκαλεί μία πρωτότυπη πρόκληση στον εμπειρότατο Πάρκερ, τουλάχιστον αναφορικά με τους αντίστοιχους παίκτες των Λος Άντζελες Λέικερς και των Γιούτα Τζαζ. Πάντως, ο 30άχρονος Γάλλος είχε ήδη δύο παγκόσμιους τίτλους, όταν ήταν στην ηλικία του Ουέστμπρουκ, κάτι που δεν θα… μετρήσει

στην επερχόμενη σειρά.

«Σίγουρα θα τον μαρκάρουμε στενά. Οι Θάντερ έχουν επιθετικό πλέι-μέικερ, αλλά σε αντίθεση με τους Μάβερικς και τους Κλίπερς, εμείς θα πιέσουμε τον Ουέστμπρουκ. Ο Κρις (σ.σ. Πολ) είναι περισσότερο ομαδικός, ενώ ο Ουέστμπρουκ παίρνει πολλές προσπάθειες. Στη σειρά μας, όμως, θα πιεστεί σε πρωτόγνωρο βαθμό» δήλωσε αναφορικά με τον επόμενο προσωπικό του αντίπαλο ο Πάρκερ.

Από τη μία, ο Ουέστμπρουκ κυριάρχησε των Ραμόν Σέσιονς στον προηγούμενο γύρο, αλλά ο πλέι-μέικερ των Τεξανών ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Κρις Πολ. Μάλιστα τα «σπιρούνια» πήραν sweep σε βάρος των Κλίπερς και συμπλήρωσαν 18 σερί νίκες, οπότε ο Πάρκερ έχει μεγαλύτερη… φόρα.

«Δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς τον Ράσελ. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά ο Ράσελ μας μετατρέπει σε πολύ καλή ομάδα. Είναι χαρισματικός και αποφασισμένος στη δουλειά του» σχολίασε σχετικά ο Σκοτ Μπρουκς, προπονητής των «βροντών» καταλήγοντας στην ιδιοσυγκρασία του δικού του παίκτη. Άλλωστε ο Ουέστμπρουκ δέχθηκε φέτος δέκα τεχνικές ποινές και βρέθηκε στην έκτη θέση της συγκεκριμένης κατάταξης σε όλο το ΝΒΑ: «Μερικές φορές αυτά τα χαρακτηριστικά γίνονται ανεξέλεγκτα. Σίγουρα χρειαζόμαστε το πάθος του, αλλά αυτό πρέπει να διατηρηθεί εντός των ορίων».

Οι τελικοί της Δύσης θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/05, 03:30). Το σίγουρο είναι πως προκύπτει μία ακόμα «μάχη» πλέι-μέικερ επιπέδου all-star, αλλά το ερωτηματικό αναφορικά με τον τελικό θριαμβευτή παραμένει στον… αέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα