«Οι διαιτητές ζητούν προστασία από τους δημοσιογράφους»

Την άποψή του πως οι διαιτητές δεν θα πρέπει να τρέχουν στους δημοσιογράφους για να ζητήσουν προστασία, εξέφρασε ο Μάκης Γερμανάκος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105,8» μίλησε για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας, αλά και για το άγχος που θα έχει ο διαιτητής που θα οριστεί για το ντέρμπι και πρέπει να έχει ατσάλινα νεύρα.

Χαρακτηριστικά, ο Μάκης Γερμανάκος μίλησε για:

Τον ντόρο που γίνεται στη διαιτησία από τις εφημερίδες: «Οι πιο πολλοί διαιτητές έχουν σημαδευτεί. Οι εφημερίδες

το κάνουν για να πουλήσουν φύλλα. Οι διοικήσεις των ομάδων θα έπρεπε να απευθύνονται στην ΚΕΔ αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα και όχι να ακολουθούν αυτή την τακτική».

Τη σχέση μεταξύ διαιτητών και δημοσιογράφων: «Οι διαιτητές θα πρέπει να μην τρέχουν για βοήθεια στους δημοσιογράφους και να ζητούν προστασία από αυτούς, ούτε να τους λένε 'πάρε τον παρατηρητή τηλέφωνο να μάθεις τι βαθμό μου έβαλε'. Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους».

Τον «άρχοντα» του ντέρμπι: «Ο διαιτητής που θα οριστεί θα έχει μεγάλο άγχος. Θα πρέπει να έχει ατσάλινη αντοχή για να ανταπεξέλθει και θα πρέπει να σφυρίζει ότι βλέπει».

Τον διαιτητή που θα έβαζε αν έκανε ο ίδιος τον ορισμό: «Θα έβαζα τον διαιτητή από τον οποίο θα έχει δείγματα ότι έχει καταλάβει τι παιχνίδι πάει να παίξει. Ότι εφαρμόζει τον κανονισμό και δεν χαρίζεται. Σε υγιείς καταστάσεις η εμπειρία παίζει ρόλο. Στην Ελλάδα οι έμπειροι διαιτητές έχουν καβαλήσει το καλάμι και γι΄ αυτό είναι επικίνδυνοι. Θα όριζα διαιτητή και εκτός του πίνακα διεθνών».

{textlink02}

 

Keywords
Τυχαία Θέματα