Για πολλούς κατάρα, για άλλους σύμπτωση, για σένα…;

22:15 13/11/2011 - Πηγή: AEK365

Είναι δύσκολο να πιστέψεις στις κατάρες και πόσο μάλλον στις μέρες μας. Όταν όμως βλέπεις μία σειρά γεγονότων να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου και με ακράδαντες αποδείξεις, τότε αρχίζει το μυαλό και παίζει περίεργα παιχνίδια και «γεννά» ασυνείδητα την έννοια της λέξης «κατάρα».

Θα σας πάω για λίγο αλλού, μακριά από την Ελληνική καθημερινότητα. Κάπου που όταν είσαι σταρ, έχεις την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στον πλανήτη, εκεί

που άγνωστοι άνθρωποι χαίρονται όταν βλέπουν το πρόσωπό σου περισσότερο και από την ίδια σου την μητέρα. Μιλάω φυσικά για το Χόλυγουντ, τον υπέροχο κόσμο των αστέρων του κινηματογράφου. Τι γίνεται όμως όταν οι συμπτώσεις μοιάζουν με κατάρα, με μια κατάρα η οποία δεν λογαριάζει πόσο επηρεάζει το κοινό νου η δική σου άποψη, η κατάρα εκείνη που αγνοεί πόσο παχύ είναι το πορτοφόλι σου από τα δολάρια.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις θανάτων στο Χόλυγουντ που πλέον αποτελούν κατάρα για πολλούς. Πασίγνωστοι τραγουδιστές της ροκ σκηνής, πληθώρα ηθοποιών, «καταραμένες» ταινίες στις οποίες όποιος πρωταγωνιστεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πεθαίνει...έτσι απλά.

Ξεκινάμε με κάτι "soft" το οποίο είναι « η κατάρα της οικογένειας Lee».

Για πολλούς η κατάρα ξεκίνησε από τον μαέστρο στις πολεμικές τέχνες και ταυτόχρονα ηθοποιό, Bruce Lee. Ο «πατέρας» του καράτε ο οποίος μοιράστηκε κάποια μυστικά της Ανατολικής πολεμικής τέχνης με τον Δυτικό κόσμο. Ο θάνατος του προήλθε από ένα χάπι. Το 1973,ο Bruce στα γυρίσματα της ταινίας, «Enter the Dragon», είπε στο τεχνικό τιμ ότι αισθάνεται περίεργους πονοκεφάλους με αποτέλεσμα να πάρει το χάπι με σκοπό να ηρεμήσει. Από την στιγμή που το πήρε, δεν ξύπνησε ποτέ. Ο γιός του, Brandon Lee αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και κατά μία περίεργη σύμπτωση βρέθηκε νεκρός στα γυρίσματα της ταινίας, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, «The Crow». Σε μία σκηνή ο 28χρονος τότε Brandon υποτίθεται ότι θα δεχόταν πυροβολισμό, το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο όπλο ήταν γεμισμένο με αληθινές σφαίρες και όχι με ψεύτικες όπως θα ήταν το λογικό.

Οι περίεργοι θάνατοι των πρωταγωνιστών στη ταινία «Σούπερμαν». Στη συγκεκριμένη ταινία-σειρά, τα παραδείγματα είναι πιο έντονα και ταυτόχρονα πιο περίεργα. Οι πρωταγωνιστές που είχαν τον ρόλο του ήρωα που μεγάλωσε γενιές και γενιές βρήκαν άδοξο θάνατο και άλλοι πριν πεθάνουν ταλαιπωρήθηκαν από αναπηρίες. Ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον σουπερ ήρωα, George Reaves, το 1951στην ταινία «Superman and the Mole Men» και στη σειρά «Adventures of Superman», βρέθηκε με σφαίρα καραμπίνας στο κεφάλι μια ημέρα του 1959. Το τραγικό στο κομμάτι αυτό είναι και η ανάμειξη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζων Φ. Κένεντι. Το 1963 η νέα ταινία του Σούπερμαν έχει ανάμειξη και με τον χώρο της πολιτικής με τον ήρωα να παίρνει πρωτοβουλίες στις αποφάσεις του προέδρου. Λίγο καιρό μετά ο Κένεντι βρέθηκε νεκρός πριν προβληθεί η ταινία. Η ταινίες που οι περισσότεροι θυμόμαστε είναι εκείνη με τον Christopher Reeve ο οποίος υ

Keywords
Τυχαία Θέματα