Οι απαντήσεις του Αχιλλέα Μαυρομάτη

02:02 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Στο φιλέ» όλους και για όλα.

Για τη στάση της Ομοσπονδίας στον 5ο τελικό, το μέλλον της ΕΣΑΠ, το μπιτς βόλεϊ, την εθνική ομάδα και επιπλέον ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό βόλεϊ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης στην αθλητική εκπομπή της nova «Στο Φιλέ».

Αναλυτικά

η συνέντευξη του Αχιλλέα Μαυρομάτη:

Είστε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του αθλήματος;

«Είμαι από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο. Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και παρά το γεγονός ότι οι εξωτερικές συνθήκες δεν βοηθούν. Ίσως σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι εμείς, ως ΕΟΠΕ, επιβιώσαμε μετά από την περσινή ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την Ομοσπονδία. Εάν υπάρχει ομοψυχία, οι λύσεις βρίσκονται και μπορούμε να βρούμε τη δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον. Αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να βρούμε λύση, δεν θα ήμουν στο πόστο που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή».

Ποια είναι η άποψή σας για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα αναφορικά με τον 5ο τελικό και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

«Για το τι πρέπει να γίνει σχετικά με τον 5ο τελικό της Volleyleague, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να το κρίνουν. Δική μου πρόθεση είναι και γι’ αυτό αποδέχτηκα την πρόταση της ΕΣΑΠ, να κλειστούμε σε ένα γραφείο αύριο όλοι οι μαζί και να μην βγούμε έξω εάν δεν φτάσουμε σε λύση. Για το εάν θα υπάρξουν κυρώσεις για τον αγώνα που δεν έγινε θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής. Ο λόγος που εγώ δεν τοποθετήθηκα είναι διπλός. Πρώτον γιατί δεν ήμουν στο γήπεδο, αφού επέστρεφα από το Αιγίνιο, όταν πληροφορήθηκα για την αναβολή και δεύτερον γιατί και να ήμουν εκεί αυτό που θα έκανα θα ήταν να βοηθήσω με κάθε τρόπο να μην θίξουμε το άθλημά μας. Θεωρώ ότι ο 5ος τελικός πρέπει να γίνει, να δούμε έναν ωραίο αγώνα σε γεμάτο γήπεδο μακριά από παρατράγουδα και να κερδίσει ο καλύτερος το πρωτάθλημα. Και όχι να κριθεί ο πρωταθλητής στις δικαστικές αίθουσες και στα χαρτιά.

Δεν θέλω να πω εάν πρέπει να πάμε σε έναν τελικό ειδικής διαχείρισης, αυτό θα αποφασιστεί αύριο. Είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε ιδιαίτερα ως ΕΟΠΕ τα τελευταία 1-2 χρόνια. Υπάρχουν ομάδες, όπως είναι και οι δύο φιναλίστ που έχουν βολεϊκό κοινό, και κάποιες άλλες που δεν έχουν. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε στα γήπεδα μόνο τον κόσμο που αγαπά το άθλημά μας, άλλα μέχρι να συμβεί αυτό, ορισμένες φορές χρειάζεται να προβλέπουμε και ειδικά μέτρα ασφαλείας. Δεν λέω ότι ο 5ος τελικός πρέπει να γίνει αποκλειστικά με μαθητές στις εξέδρες, αλλά να ψάξουμε να βρούμε τον τρόπο να αποφύγουμε τα επεισόδια».

Με το Τσάμπιονς Λιγκ τι θα γίνει;

«Είμαστε σε επαφή με τον Φοίνικα, δεν έχει έρθει ακόμα κάποιο επίσημο έγγραφο στην ΕΟΠΕ και περιμένουμε να δούμε πώς θα λυθεί το πρόβλημα με το γήπεδο της Σύρου. Αν η CEV μείνει στο γράμμα του κανονισμού, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στην CEV να δώσει τη θέση

Keywords
Τυχαία Θέματα