Μαρκ Κιούμπαν: «Φταίει η συλλογική σύμβαση εργασίας»

01:32 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία υπογράφηκε, ώστε να αρθεί το lockout, περιόρισε τις μεταγραφικές κινήσεις των Ντάλας Μάβερικς, σύμφωνα με τον Μαρκ Κιούμπαν.

Ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης των Τεξανών δέχθηκε σκληρή κριτική από τα αμερικανικά Μέσα ύστερα από το «sweep» από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στον πρώτο γύρο της φετινής postseason. Οι «μαβς» αποκλείστηκαν ταχύτατα από την προσπάθεια υπεράσπισης του παγκοσμίου τίτλου τους, αλλά ο Κιούμπαν δεν αποδέχεται τις ευθύνες του.

Άλλωστε οι Μάβερικς απώλεσαν φέτος στην «αγορά» των free

agents τους Χοσέ Μπαρέα, Τάισον Τσάντλερ, Καρόν Μπάτλερ και Ντε Σόουν Στίβενσον, οπότε αποδυναμώθηκαν. Αρχικά έγινε αντιληπτό πως ο Κιούμπαν προτίμησε την απελευθέρωση χώρου στο salary cap, ώστε να ενισχύσει την ομάδα του κατά τη διάρκεια του επερχόμενου καλοκαιριού. Ωστόσο εξέφρασε διαφορετική σχετική θέση:

«Άκουσα κάποιες ηλίθιες τοποθετήσεις των Μέσων. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως μας έκανε ζημιά η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Εμείς δημιουργήσαμε το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Ας διαβάσει κάποιος τη σύμβαση και να αντικρούσει την άποψή μου. Εγώ θεωρώ ότι είχαμε καλή ομάδα, αλλά δεν κάναμε το μπρέικ στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs».

Πρόσθεσε ότι δεν είχε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τις προαναφερόμενες αποχωρήσεις:

«Φυσικά δεν μετάνιωσα, ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Αυτοί που ασκούν κριτική δεν έχουν διαβάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Γενικά εκφράζουν απόψεις χωρίς βάσεις, αλλά έτσι κάνετε (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) συνέχεια. Βρεθήκαμε γρήγορα εκτός συναγωνισμού, αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε».

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται «καυτό» καλοκαίρι για την ομάδα του. Ο Ντερόν Ουίλιαμς αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο, αλλά πλέον κερδίζει πόντους η περίπτωση παραμονής του all-star πλέι-μέικερ στους Μπρούκλιν Νετς. Αντίθετα οι Βινς Κάρτερ, Κελένα Αζουμπουίκε, Μπράιαν Κάρδιναλ, Γι Γανλιάν, Τζέισον Κιντ, Ίαν Μαΐνμί, Τζέισον Τέρι και Ντελόντε Ουέστ μένουν χωρίς συμβόλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα