Με… φόρα η Αλ Σαντ στο Μουντιάλ

Η Αλ Σαντ από το Κατάρ κατέκτησε το δεύτερο Champions League της Ασίας στην ιστορία του, αλλά θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Άλλωστε, το 1989, όταν είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην κορυφή του AFC Champions League, το Μουντιάλ Συλλόγων δεν υπήρχε και οι πρωταθλητές Ευρώπης και Νότιας Αμερικής είχαν το αποκλειστικό προνόμια διεκδίκησης

του διηπειρωτικού κυπέλλου. Ο Χόρχε Φοσάτι, Ουρουγουανός κόουτς της Αλ Σαντ, ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του δεν θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στην διοργάνωση:

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες μου. Τώρα απολαμβάνουμε την επιτυχία μας, αλλά σύντομα θα εκπροσωπήσουμε την Ασία στο Μουντιάλ Συλλόγων, στο οποίο πρέπει να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είμαι υπερήφανος για αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την βελτίωση, ώστε να έχουμε αξιώσεις στην Ιαπωνία, όχι έναν απλό συμπληρωματικό ρόλο».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί την περίοδο 8-18 Δεκεμβρίου και θα συμμετάσχουν οι Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Σάντος (Βραζιλία), Μοντερέι (Μεξικό), Αλ Σαντ (Κατάρ), Όκλαντ Σίτι (Αυστραλία), πρωταθλητής της Αφρικής (CAF) και αυτός της Ιαπωνίας (J-League). Φυσικά, ο Κουίνσι δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του, αφού έχει δοθεί δανεικός από την Αλ Σαντ στον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Αλ Σαντ κατέκτησε το ασιατικό Champions League στις 5 Νοεμβρίου, αφού επικράτησε στα πέναλτι της Τζεονμπούκ Χιουντάι Μότορς στα πέναλτι. Οι Κορεάτες πήραν το προβάδισμα με τον Ενίνιο στο 17ο λεπτό, αλλά οι Σιμ Γιου Γέον και Κεϊτά ανέτρεψαν το σκορ πριν ισοφαρίσει ο Λι Σέουνγκ Χίουν στις καθυστερήσεις. Στα πέναλτι, η ομάδα του Κατάρ πήρε το τρόπαιο με 4-2.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα