Κορυφαίος έκτος παίκτης της χρονιάς ο Τζέιμς Χάρντεν

Επιβεβαιώθηκαν τα σχετικά προγνωστικά και ο Τζέιμς Χάρντεν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αναδείχθηκε κορυφαίος έκτος παίκτης της φετινής σεζόν του ΝΒΑ.

Ο 22χρονος γκαρντ είχε μέσο όρο 16.8 πόντους και ποσοστό ευστοχίας 48% στη regular season. Επίσης κατέγραψε την πρώτη του «40άρα» σε παιχνίδι εναντίον των Φίνιξ Σανς. Όλα αυτά προερχόμενος από τον πάγκο των Θάντερ, οπότε δίκαια κατέκτησε την παραπάνω ατομική διάκριση.

Τον Λαμάρ Όντομ διαδέχθηκε ο απόφοιτος του Αριζόνα Στέιτ, αφού ο διεθνής Αμερικανός

είχε διαπρέψει πέρσι με τους Λος Άντζελες Λέικερς, πριν το «καταστροφικό» 2011-12 στους Ντάλας Μάβερικς. Ακόμα, ο Χάρντεν έγινε ο πρώτος παίκτης των Θάντερ ή των Σιάτλ Σούπερσονικς, ο οποίος γίνεται κορυφαίος έκτος παίκτης μίας σεζόν, αν και το συγκεκριμένο βραβείο καθιερώθηκε το 1983.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Χάρντεν συγκέντρωσε 584 από τους 595 πιθανούς βαθμούς. Άλλωστε οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Αμερικής του έδωσαν... 115 από τις 119 πρώτες θέσεις. Δεύτερος βγήκε ο Λου Ουίλιαμς των Φιλαδέλφεια 76ερς με 231 βαθμούς και τρίτος ο Τζέισον Τέρι των Ντάλας Μάβερικς με 81 βαθμούς.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Πολιτείας της Οκλαχόμα συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον δεύτερο γύρο των playoffs, με τον Κέντρικ Πέρκινς να παραμένει εκτός παρκέ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι έτοιμος για τα ημιτελικά της Δύσης, στα οποία οι «βροντές» θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τους Λος Άντζελες Λέικερς ή τους Ντένβερ Νάγκετς.

Keywords
Τυχαία Θέματα