Τώρα μπορώ να αισιοδοξώ

Το ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ απλό και γίνεται ακόμη πιο απλό όταν μία ομάδα έχει έναν ξεκάθαρο κορμό εδώ και χρόνια.

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Αϊνστάιν για να κατανοήσεις πως αυτή τη περίοδο είναι προτιμότερο να ξεζουμίσεις τον Ίβιτς βάζοντάς τον από την αρχή και να τον βγάλεις όταν κουράζεται, με αποτέλεσμα να ρίχνεις τον Φωτάκη φρέσκο για να σε βγάλει στους χώρους που θα έχουν δημιουργηθεί.

Οι χώροι θα έχουν δημιουργηθεί, γιατί το πιθανότερο σενάριο είναι ο ΠΑΟΚ να ελέγξει τον αγώνα με τρεις ποιοτικούς μέσους, να

βγάλει τη μπάλα καλύτερα από τη περιοχή του, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ και πιθανότατα να το πετύχει.

Σε όλα τα παραπάνω, βάζεις και τον Γεωργιάδη που είναι κανονικό εξτρέμ και ξέρει να βγει στους χώρους, να πατήσει περιοχή, να κυνηγήσει την προσωπική ενέργεια και το γκολ, κάτι που θα σε βοηθήσει να βρεις ισορροπία σαν ομάδα.

Η επιλογή του Μπόλονι σήμερα να ξεκινήσει αυτούς τους δύο, ήταν η σοφότερη που έχει κάνει εδώ και καιρό και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ήρθε σε ένα τάιμινγκ που δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει, επέβαλε τον ρυθμό του, απέδειξε πως έχει παίκτες με μεγαλύτερη προσωπικότητα και άφησε τον αντίπαλο χωρίς καθαρή φάση.

Από τα παιχνίδια που υστερούσαν επτά και οκτώ παίκτες, φτάσαμε στο σημερινό που αν εξαιρέσεις τον Έτο που όμως είχε και δύο πολύ καλές επεμβάσεις στην άμυνα, όλοι οι άλλοι ήταν ή θετικοί ή παραπάνω από θετική. Και όλα αυτά επειδή υπήρχε ισορροπία.

Βέβαια τον πιο κομβικό ρόλο στο παιχνίδι, στις λεπτομέρειες που έκριναν την αναμέτρηση, τον έχει ο Σταφυλίδης. Μία ασίστ και μία καίρια επέμβαση στο γύρισμα του Κλέιτον, είναι ενέργειες που έκριναν ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, το οποίο όμως ανήκε στον ΠΑΟΚ.

Απλά οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους που έχουν ένα παιδί 18 χρονών που βγάζει τόσο έντονη προσωπικότητα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Εκπληκτικά πλέι οφ κάνει μέχρι σήμερα και ο Χαλκιάς, ενώ για δεύτερη φορά ο Σάλπι στέλνει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει βέβαια να αμελήσουμε πως βάζει για δεύτερο συνεχόμενο γκολ στη διαδικασία.

Τώρα που ο προπονητής έκανε αυτό που θεωρούσα αυτονόητο, είμαι ξεκάθαρα πιο αισιόδοξος. Νομίζω πως την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ πιο αγχωμένος και ο ΠΑΟΚ έχει μία τεράστια ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά, πάντα σε συνδυασμό του τι θα γίνει στο Περιστέρι.

Πρέπει επίσης να παραδεχτώ, πως σε αυτά τα πλέι οφ, τη μεγαλύτερη διάθεση τη δείχνει η ΑΕΚ, η οποία μέσω αυτής καλύπτει της πολύ χτυπητές της αδυναμίες τακτικά και ποιοτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα