«Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά...» (photos+video)

07:52 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών… σήκωσε στο πόδι όχι μόνο τους εν Ελλάδι οπαδούς του, αλλά ολόκληρο τον ελληνισμό. Το Λονδίνο… βάφτηκε πράσινο και πάνω από 35.000 κόσμου γιόρτασε μαζί με τον Φέρεντς Πούσκας και τα παιδιά του τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό!

Η… δίψα που επικρατούσε σε όλους μέσα

και έξω από τον Παναθηναϊκό είχε σαν αποτέλεσμα την μαζική παρουσία φιλάθλων του στην Αγγλία και το Λονδίνο! Από την προηγούμενη κιόλας ημέρα, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα πούλμαν και τσάρτερ... Κόσμος από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική, τον Καναδά, την Νότιο Αφρική και την Αυστραλία ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας για να δουν από κοντά τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Περισσότεροι από 35.000 φίλαθλοι έκαναν κατάληψη στο ιστορικό στάδιο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που έκανε τα διεθνή ΜΜΕ της εποχής να υποκλιθούν! Μεταξύ των «πράσινων» φιλάθλων ο αείμνηστος συνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας, η αλησμόνητη Βίκυ Μοσχολίου και πολλοί άλλοι επώνυμοι της εποχής... Το τεράστιο πανό της Θύρας 13 που έγραφε «Panathinaikos Europa» αλλά και οι πράσινες σημαίες έδιναν ξεχωριστό τόνο στην κερκίδα, τη μάχη της οποίας οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κέρδισαν κατά κράτος!

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι όσοι φίλαθλοι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στην αγγλική πρωτεύουσα, παρακολούθησαν τον τελικό από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο ήταν… ασφυκτικά γεμάτο! Μάλιστα, βγήκε και σχετικό τραγούδι, σε στίχους του άσου του «τριφυλλιού» Φραγκίσκου Σούρπη και με ρυθμό ανάλογο του… χιτ των Μπιτλς εκείνης της εποχής «Obladi Oblada»...

Οι στίχοι του τραγουδιού:

Φεύγω από το σπίτι μου το πατρικό

Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά

Βρήκα σ΄ ένα σύντομο λογαριασμό

Πως τα γκολ είναι γλυκά σαν τα φιλιά

Ένα γκολ, δύο γκολ… στον αέρα

Πάντσο η ομάδα πετά

Ένα γκολ, δύο γκολ τέτοια μέρα

Άνοιξη έχει η καρδιά

Όταν θα γυρίσω θα στο ξαναπώ

Όσο μ΄ αγαπάς πως σ΄ αγαπώ

Πράσινο μαντήλι δέσε στα μαλλιά

Τώρα έχω στο Λονδίνο μια δουλειά

Ζενες Ες με θυμάσαι ακόμα

Σλόβαν με ξέρεις καλά

Του Αστέρα το κόκκινο χρώμα

Πράσινη πήρε μπογιά

Με ζεστή καρδιά και ψυχή βαθιά, ξανά,

Δώσε τη μάχη άλλη μια φορά,

Παναθηναϊκέ!

Πράσινο τον Τάμεση θέλω να δω

Μέσα σ΄ ένα Κύπελλο χρυσό

Κι έξω από το Μπάκιγχαμ έχω σκοπό

Να κολλήσω το τριφύλλι θυρεό

Προχωρείτε του ΠΑΟ, λιοντάρια

Στο Γουέμπλεϊ βάλτε φωτιά

Σαν κι εσάς διαλεχτά παλικάρια

Μόνο η Ελλάδα γεννά!

Keywords
Τυχαία Θέματα