Αδυναμία η Αμβέρσα, στο Ντέμπρετσεν το ευρωπαϊκό

Τρεις μήνες προτού ξεκινήσει το 31ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, η LEN αποφάσισε να αναθέσει την διεξαγωγή του στο Ντέμπρετσεν αντί της Αμβέρσα.

Αδυναμία αναγκάστηκε να δηλώσει η βέλγικη ομοσπονδία όσον αφορά στη διοργάνωση του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και η LEN αποφάσισε την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής. Έτσι, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ντέμπρετσεν για δεύτερη συνεχόμενη

φορά.

Το Ντέμπρετσεν είχε φιλοξενήσει το 2007 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα. Οι ημερομηνίες παραμένουν ως είχαν προγραμματιστεί, δηλαδή από 21 έως 27 Μαϊου.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί και στην περαιτέρω διάσπαση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, αφού τα αγωνίσματα της συγχρονισμένης κολύμβησης, που επίσης επρόκειτο να διεξαχθούν στην Αμβέρσα, «μετακομίζουν» στο Αϊντχόφεν, στο οποίο είχαν ήδη ανατεθεί οι καταδύσεις. Οι νέες ημερομηνίες για τη συγχρονισμένη κολύμβηση δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, ενώ τα αγωνίσματα των καταδύσεων είναι προγραμματισμένα για το διάστημα 15-20 Μαϊου.
Σημειώνεται ότι στην Αμβέρσα έχει ανατεθεί και το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων (4-8 Ιουλίου), για το οποίο δεν υπάρχει -προς το παρόν τουλάχιστον- κάποια διαφοροποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα