Euro 2012: Με στόχο την ανύψωση ηθικού η Δανία

07:52 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Η Δανία φιλοξενεί την Αυστραλία στο «Πάρκεν» με στόχο τη νίκη που θα φτιάξει το κλίμα στο στρατόπεδό της.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Δανία για την προετοιμασία της ενόψει του Euro 2012. Στο πρώτο της φιλικό δεν εμφανίστηκε αντάξια των προσδοκιών και υπέστη την ήττα με 3-1 από τη Βραζιλία, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Από το συγκεκριμένο

παιχνίδι υπήρξε προβληματισμός και αρκετή γκρίνια με το αστέρι της ομάδας, Κρίστιαν Έρικσεν να δηλώνει δημόσια πως οι επιλογές του Μόρτεν Όλσεν δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές με τον έμπειρο τεχνικό να απαντάει ανάλογα.

Στόχος των Σκανδιναβών απέναντι στην Αυστραλία, είναι να κάνουν μία καλή εμφάνιση και να πάρουν τη νίκη για να μπορέσει να μεγαλώσει η αυτοπεποίθηση της ομάδας για την έναρξη του Euro.

Η προετοιμασία για τον Μόρτεν Όλσεν συνεχίζεται με ένα πάρα πολύ σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα. Ο προοριζόμενος για βασικός τερματοφύλακας στα τελικά του Euro, Τόμας Σόρενσεν τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής και τον Κάσπερ Σμάιχελ να τον αντικαθιστά, Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν προβλήματα για τους Σκανδιναβούς.

Σε ό,τι αφορά τους Αυστραλούς το παιχνίδι της με τους Δανούς είναι η πρόβα τζενεράλε για την ομάδα του Χόλγκερ Όσιεκ, καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ωκεανία και αντιμετωπίζει αρχικά το Ομάν και Ιαπωνία όπου θέλει να ξεκινήσει με νίκες για να βρεθεί σε θέση φαβορί για τα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Αντάμ Φεντερίτσι, είναι εκτός για τους φιλοξενούμενους και αντικαταστάθηκε από τον Μιτς Λάνγκερακ. Εκτός παραμένει και ο μέσος της Άστον Βίλα, Κρις Χερντ λόγω τραυματισμού. Ο βασικός επιθετικός Μπρετ Χόλμαν είναι αμφίβολος, καθώς η γυναίκα του γεννάει τις επόμενες ώρες και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει την τελευταία στιγμή από την αποστολή της ομάδας, με τον επιθετικό Τζος Κέντεντι και τον μέσο, Καρλ Βάλερι να μην υπολογίζονται καθώς έχουν σημαντικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.

ΔΑΝΙΑ: Λίντενγκααρντ, Γιάκομπσεν, Άγκερ, Κάερ, Πόουλσεν, Κρον Ντέλι, Πόουλσεν, Γιόργκενσεν, Ρόμενταλ, Έρικσεν, Μπέντνερ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σβάρτσερ, Νιλ, Ογκνένοφσκι, Σπιράνοβιτς, Νορθ, Μπρόσκε, Γουίλκσιρ, Μίλιγκαν, ΜακΚέι, Τόμσον, Κιούελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα