Δουλέμποροι με δομή μαφίας. Κανένας “ευαίσθητος”;

19:12 16/8/2012 - Πηγή: Olympia

Αλλά η ασφάλεια Λαρίσης τους χάλασε τα σχέδια

Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Βουλγαρίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ομοεθνείς τους από τη Βουλγαρία στη χώρα μαςκαι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό την επαιτεία.

Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Βουλγαρίας, άνδρας ηλικίας 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 49 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:


Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας

περιήλθαν πληροφορίες ότι «κύκλωμα», αποτελούμενο κυρίως από Ρομά υπηκόους Βουλγαρίας, δραστηριοποιείται στην εμπορία ανθρώπων, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση, με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε επαιτεία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική ομάδα διέθετε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ακολουθούσε συγκεκριμένη «μεθοδολογία» για τον εντοπισμό των υποψηφίων θυμάτων και την περαιτέρω εκμετάλλευση τους.
Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στη Βουλγαρία ομοεθνείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας τους μετέφεραν σε ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε επαιτεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ο εντοπισμός των θυμάτων γινόταν μεταξύ ατόμων που διαβιούσαν σε μοναστήρια, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία 58χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, μέσα Ιουνίου, δύο άγνωστες αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη του κυκλώματος,μετέβησαν σε μοναστήρι της περιοχής Νόβιχαν της Βουλγαρίας, όπου διέμενε λόγω της οικονομικής του κατάστασης και με την υπόσχεση ότι θα εργαστεί σε αγροτικές εργασίες τον έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.
Ακολούθως, άλλος Βούλγαρος, μέλος του κυκλώματος, τον παρέλαβε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την Βουλγαρία και τον μετέφερε στην Λάρισα. Μετά την άφιξή του, άλλος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος επίσης του κυκλώματος, τον οδήγησε σε διαμέρισμα, αφαιρώντας συγχρόνως τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Έκτοτε τον υποχρέωναν, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, να επαιτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε κομβικά σημεία (διασταυρώσεις) της πόλης, ενώ του παρακρατούσαν το σύνολο των εσόδων.
Προ 25ημέρου ο 58χρονος κατάφερε να διαφύγει από την επίβλεψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας και από συνεργό του, αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι τον εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τον οδήγησαν εκ νέου στο διαμέρισμα, όπου του προκάλεσαν βαρύτατες σωματικές κακώσεις (κατάγματα γοφών), παρουσία άλλων επαιτών – θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, με προφανή σκοπό να τους εκφοβίσουν και να τους «παραδειγματίσουν».
Τα μέλη του κυκλώματος, αποστέρησαν από τον 58χρονο κάθε ιατρική βοήθεια, κατακρατώντας τον στο διαμέρισμα τις επόμενες 15 ημέρες και στη συνέχεια τον μετέφεραν και τον εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένο κα
Keywords
Τυχαία Θέματα