Νέος ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ έπληξε την Ιταλία

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 08:41 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Κυριακής, λίγες ημέρες μετά τις ισχυρές δονήσεις που έπληξαν και πάλι την περιοχή.

Σύμφωνα με το Ιταλικό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 6,7 Ρίχτερ. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS αναθεώρησε σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού, από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, και το εστιακό βάθος του σε 1,5 χιλιόμετρο — από 108 χιλιόμετρα

που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Ρώμη.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, στην περιοχή που επλήγη, κτήρια έχουν καταρρεύσει, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτήρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη.

Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους. Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει. Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.
Πηγή ethnos.gr

The post Νέος ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ έπληξε την Ιταλία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα