Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση εθνικής... ενότητας

Ο ανασχηματισμός που είναι; Γιατί τον αναβάλλει συνεχώς ο πρωθυπουργός; Τι περιμένει και γιατί δεν βάζει τους πιο άξιους να κυβερνήσουν και να οδηγήσουν τη χώρα στην ευημερία;

Λένε ότι ο Τσίπρας δεν έχει «αναπληρωματικούς» για να αλλάξει τον βασικό κορμό της ομάδας. Λένε ότι ψάχνει να βρει ανθρώπους που θα μπουν στην κυβέρνηση και θα διαχειριστούν την ήττα που έρχεται. Εμείς, λοιπόν, θα τον βγάλουμε από τη δύσκολη θέση. Αφού δεν μπορεί ο ίδιος να σχηματίσει κυβέρνηση, κι αφού δυσκολεύεται στην επιλογή, θα του καταθέσουμε

την πρότασή μας κι ας τη λάβει υπόψη του.

Πάντα στο όνομα της διεύρυνσης που προωθεί ο πρωθυπουργός και με τη σκέψη να υπάρχει μόνο η εθνική συναίνεση και συνεννόηση του προτείνουμε το εξής υπουργικό συμβούλιο – κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Πρωθυπουργός: Ο Αλέξης Τσίπρας για έξι μήνες και τους άλλους έξι ο Κώστας Καραμανλής. Αν του τελευταίου του πέφτει βαρύ να ξυπνά πρωί συν ότι το φαΐ στο Μαξίμου έχει χαλάσει και δεν περιλαμβάνει τα ωραία παϊδάκια του Τριγώνου στα Καλύβια, κάνουμε μια άλλη πρόταση. Πρωθυπουργός ο Πάνος Καμμένος. Άλλωστε, όλα τα έχουμε δει σε μια ψεκασμένη χώρα. Ο αρχηγός της απανταχού συνωμοσιολογίας θα μας στεναχωρήσει;

Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης: Ο Γιάννης Δραγασάκης μιας και είναι ιδιαίτερα… αποτυχημένος και άλλωστε αργομισθία είναι. Δεύτερος αντιπρόεδρος… Γιώργος Σουφλιάς για να θυμηθούμε λίγο τα τσάμικα.

Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Αλογοσκούφης και αναπληρωματικός Γιάννης Παπαθανασίου για να δείξουν ότι το έλλειμμα δεν ήταν 15% και βάλε αλλά 12% και…

Υπουργός Οικονομίας αρμόδιος για τα έσοδα. Ο Τρύφωνας οπωσδήποτε γιατί θα μαραζώσουν χωρίς αυτόν ο Αυτιάς και ο Παπαδάκης. Μαζί του όμως και ο Αντώνης Μπέζας από την καραμανλική κυβέρνηση του 2009 και μην ξεχάσουμε κι ακόμη έναν. Τον πρώην εισπράκτορα του ΠΑΣΟΚ, τον μέγιστο υπουργό Γιώργο Δρυ.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης: Ο Βύρων Πολύδωρας κερδίζει κατά κράτος μιας και ο Παυλόπουλος που έβλεπε άναυδος την Αθήνα να καίγεται βρίσκεται σε άλλη, μεγαλύτερη θέση. Μαζί με τον στρατηγό άνεμο και ο Παύλος Πολάκης για να τσακίσει όποιον του κουνιέται.

Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς γιατί τέτοιο ταλέντο δεν χάνεται. Θα του βάλουμε υφυπουργό τον Ευάγγελο Αντώναρο για να ρυθμίσουν τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπουργός Εσωτερικών: Αφού λείπει ο Πάκης, ας κάνουμε τον Αλέκο Φλαμπουράρη με υφυπουργούς τον Σπύρο Ταλιαδούρο, τον Χρήστο Ζώη και την Ελένη Αυλωνίτου. Μιλάμε για θίασος κανονικός.

Υπουργός Παιδείας: Εννοείται ο Φίλης, μαζί με την Ρεπούση, τον Αντώνη Λιάκο και την Άννα Διαμαντοπούλου για να αλλάξουν τα φώτα στην εκπαίδευση να τελειώνουμε. Αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά μπορεί να μπει και ο θεοσεβούμενος Αμανατίδης μαζί με τον… Άρη Σπηλιωτόπουλο, αν έχει εγκαταλείψει τη Μύκονο.

Υπουργός Υγείας: Ασυζητητί ο Μάριος Σαλμάς μαζί με τον Παν. Κουρουμπλή και την Ξενογιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ.

Υπουργός για τη μετανάστευση. Αφού ο Μουζάλας τα έκανε θάλασσα ας δώσουμε την ευκαιρία στον μπάρμπα Φώτη Κουβέλη μαζί με τον ευαίσθητο πάντα Γιώργο Κυρίτση.

Υπουργός Εξωτερικών: Εδώ η Ντόρα τους κερδίζει όλους και μαζί με τον Κοτζιά μπορούν να γίνουν το απόλυτο δίδυμο της ελληνικής διπλωματίας. Ποιος Τσαβούσογλου και πράσινα άλογα.

Υπουργός Εργασίας: Κάντε τον Γιακουμάτο υπουργό κι εγώ θα τρελαθώ. Και να έχει στις οδηγίες του τον Κατρούγκαλο και την Σοφία Καλαντζάκου.

Υπουργός Ανάπτυξης: Γιώργος Βλάχος μαζί με Γιώργο Σταθάκη για να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα και… ο Θεός βοηθός.

Υπουργός Τουρισμού: Εδώ θα κάνουμε την υπέρβαση. Βάλτε την Κουλιανού και την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και θα γεμίσουμε τουρίστες του χρόνου.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Μην ξεχνάτε τον Χατζηγάκη για να πάρει το πακέτο του… συγγνώμη το αίμα του πίσω.

Υπουργός Άμυνας: Συναγωνισμός εδώ με Βαγγέλα, Πάνο και Αβραμόπουλο να δίνουν επί ίσοις όροις τη μάχη. Κρίμας που ο Άκης κάνει… διακοπές και ο Μπεγλίτης αποσύρθηκε από την πολιτική. Ίσως μια Φώφη Γεννηματά που έχει και εμπειρία…

Για υφυπουργούς ο Τσίπρας μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στους: Παπαληγούρα, Μαρκογιαννάκη, Θανάση Μπούρα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Θόδωρο Κασσίμη, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Κιλτίδη, Καλογιάννη.

Δεν ξέρουμε αν έχουμε ξεχάσει κάποιον από την καραμανλική πλευρά. Ίσως τον Νικήτα Κακλαμάνη ή τον Θόδωρο Ρουσόπουλο ή τον Μίμη Παπαγγελόπουλο, αυτά τα ξέρει καλύτερα ο αρχηγός που έχει τη λίστα.

Όμως, αφού πλέον απροκάλυπτα έχουμε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – παλαιο-νεοκαραμανλικών, τουλάχιστον ας το κάνουμε καλά. Ας κυβερνήσουν οι… άξιοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα