Ζητείται… υπέρβαση

ΑΕΚ
Οι «κιτρινοπράσινοι» μπαίνουν από σήμερα στην τελική ευθεία προετοιμασίας για το καθοριστικό ντέρμπι

Μιαν από τις τελευταίες ευκαιρίες, αν όχι την τελευταία, αποτελεί για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Οι «κιτρινοπράσινοι» καλούνται να κάνουν μιαν υπέρβαση, να κερδίσουν τους πρωταθλητές και να κρατηθούν ζωντανοί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μόνο με νίκη θα μπορούν να ελπίζουν.

Υπέρβαση, όχι επειδή θεωρείται αδύνατον να κερδίσει στην έδρα της

τον ΑΠΟΕΛ, αλλά με βάση την τελευταία φόρμα των ομάδων, την απουσία του Τρισκόφσκι και κυρίως τη ψυχολογία, τότε ναι οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ και ο ίδιος καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Υπέρβαση θα πρέπει να κάνει και ο κόσμος με την προσέλευσή του.

Μπορεί μέχρι στιγμής η προπώληση να μην είναι ικανοποιητική, όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το αποτέλεσμα αυτού του ντέρμπι θα κρίνει πάρα πολλά. Πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα τους χρειάζεται τη μεγάλη τους στήριξη. Χωρίς κόσμο το έργο όλων θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Πρέπει όλοι λοιπόν να κάνουν την υπέρβασή τους για να φτάσει η ομάδα τους σε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, η οποία δεν θα δώσει μόνο τρεις βαθμούς, αλλά πολύ περισσότερα.

Τα κέρδη θα είναι πολλά και θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα της Λάρνακας στα επόμενα επτά ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Είναι τα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθούν κατά πολύ από το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Στην ΑΕΚ θα τα βλέπουν ένα - ένα ξεχωριστά.

Αυτή ήταν και παραμένει άλλωστε και η τακτική των «κιτρινοπράσινων», οι οποίοι έχουν την πίστη ότι μπορούν να πετύχουν την πρώτη τους φετινή νίκη πάνω στον ΑΠΟΕΛ. Οι μοναδικές ομάδες που δεν κέρδισαν οι «κιτρινοπράσινοι» στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο ΑΠΟΕΛ (δύο ισοπαλίες) και ο Απόλλωνας (δύο ήττες).

Αν η ΑΕΚ πάρει το ντέρμπι θα ανακτήσει και τον χαμένο της εγωϊσμό. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο στερήθηκε η ομάδα στα τελευταία κυρίως ντέρμπι. Τα είχε όλα η ομάδα του Ιδιάκεθ, άρχιζε καλά, δεν κινδύνευε ιδιαίτερα και στα τελευταία λεπτά δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και έχασε πολύτιμο έδαφος.

Οι σκέψεις για ενδεκάδα
Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον καταρτισμό αυτής της ενδεκάδας του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Της ενδεκάδας εκείνης που δεν θα έχει μέσα τον Τρισκόφσκι. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι τιμωρημένος και ο Χαραλαμπίδης δεν θα προλάβει να είναι διαθέσιμος, λόγω του τραυματισμού του σε προπόνηση της Εθνικής.

Οι επιλογές του Βάσκου τεχνικού είναι αρκετές, όμως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτόν τον τομέα της δουλειάς του για να περιορίσει τα όποια αρχικά λάθη και για να μπορεί κατά την εξέλιξη του αγώνα να κάνει τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές, αν χρειαστούν. Ο Τέτε και ο Τομάς διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά και ο Χέφελ, ο οποίος δεν θα είναι έκπληξη αν τον δούμε στο αρχικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα