ΥΠΕΞ: Μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους για αποστολή βοήθειας στο Λίβανο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την αποστολή υλικού αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας μίλησαν στην έκτακτη επικαιρική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη ο οποίος τόνισε τις ανάγκες του λιβανικού λαού.

Αρχικά ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους οι οποίοι επικοινωνούν με το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για να βοηθήσουν.

«Είμαστε σε επαφές με την κυβέρνηση του Λιβάνου για την αποστολή

όσων χρειάζονται ο Λιβυκός λαός».

Πρόσθεσε ότι έγινε αίτημα της Κύπρου στην Ελλάδα και θα παραχωρηθεί ένα αεροσκάφος C130 για να αποσταλεί περισσότερη βοήθεια, όπως μέλη της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας αλλά και από την υπηρεσία ασθενοφόρων.

Υπάρχει ανταπόκριση από τον ιδιωτικό τομέα για αποστολή ποσότητας αλουμινίου και γυαλιού αλλά και τρόφιμα μακράς διάρκειας. 

Από την πλευρά του ο Γιαννάκης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού ανέφερε ότι όλη αυτοί η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Λιβάνου.
Επεσήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές ζητούν κονσέρβες, δημητριακά αλεύρι γενικής χρήσης, παξιμάδια και σκόνη γάλατος για παιδιά μακράς διάρκειας.

Διευκρίνισε ότι στάλθηκε σήμερα ήδη μια βοήθεια, ενώ στη συνέχεια ανά τακτά διαστήματα και ανάλογα με τις ποσότητες που έχουμε, θα αποστέλλονται.

Πρόσθεσε ότι όποιος ενδιαφέρεται να παραδώσει τρόφιμα, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 22400163, ενώ υπάρχουν σημεία συλλογής σε όλες τις πόλεις.

Τέλος ο κύριος Γιαννάκη ανέφερε ότι οι εταιρίες και οι φορείς που ενδιαφέρονται να παράσχουν βοήθεια είναι καλύτερα να έρχονται μέσω του γραφείου του, ενώ πρόσθεσε ότι πιθανόν να αλλάξουν οι ανάγκες του Λιβάνου.

Διαβάστε ακόμη: 

Διαβάστε ακόμη: 

Μαρτυρία Κύπριας από Λίβανο: «Σήμερα δεν βρήκαμε ψωμί. Πρέπει να φύγουμε»

Κύπριος σε Βηρυτό: «Κάτι τέτοιο δεν περάσαμε ξανά-Η κατάσταση είναι τρομερή»

Keywords
Τυχαία Θέματα