Ο Μακρόν πρώτος ξένος ηγέτης στη Βηρυτό – Σκοτώθηκε Γερμανίδα διπλωμάτης από την έκρηξη (video)

Στην κατεστραμμένη Βηρυτό βρίσκεται ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο υποδέχθηκαν, με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις, οι πολίτες της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Η επίσκεψη Μακρόν στο πρώην γαλλικό προτεκτοράτο της αποικιακής εποχής, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός ξένου κράτους, μετά τη φονική έκρηξη.

Macron mobbed in Beirut. Down with the regime, locals chanted, and

called for Revolution while declaiming Lebanon’s President Aoun. pic.twitter.com/4ntkZToUFj

— Quentin Sommerville (@sommervilletv) August 6, 2020

Ο Μακρόν είπε στο θυμωμένο πλήθος (σ.σ. με την ηγεσία του Λιβάνου) στο κέντρο της Βηρυτού ότι η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές.

«Σας το εγγυώμαι ότι αυτό – η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια. Θα μιλήσω σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να τους ζητήσω ένα νέο σύμφωνο. Είμαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω ένα νέο πολιτικό σύμφωνο», είπε, αφού χαιρέτησε τα πλήθη που ζητούσαν τον τερματισμό του« καθεστώτος».

French President Macron arrives in #Lebanon

Lebanon is facing a political and economic crisis, and that it will continue to suffer unless it enacted reforms, Macron told reporters in Beirut. pic.twitter.com/nf4CB1o3Am

— EHA News (@eha_news) August 6, 2020

«Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μια πολιτική και οικονομική κρίση και θα συνεχίσει να υποφέρει αν δεν πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος αργότερα σε δημοσιογράφους στη Βηρυτό.

Θάνατος Γερμανίδας διπλωμάτη

Μια Γερμανίδα διπλωμάτης σκοτώθηκε στην έκρηξη της Βηρυτού, όπως έκανε γνωστό   Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας:  «Ο χειρότερος φόβος μας επιβεβαιώθηκε. Ένα μέλος της πρεσβείας μας στη Βηρυτό σκοτώθηκε μετά την έκρηξη, στο σπίτι της», ήταν η ανάρτηση του Γερμανού.

Ich habe den Angehörigen und der Belegschaft der Botschaft mein Beileid ausgesprochen, auch im Namen der KollegInnen und der Bundesregierung.

Allen, die wie unsere verstorbene Kollegin jeden Tag im Dienst für unser Land große persönliche Risiken eingehen, gilt mein Dank. (2/2)

— Heiko Maas

Keywords
Τυχαία Θέματα