Υπ. Μεταφορών: Πρωτοπόρο το Ερευνητικό Κέντρο του Ινστ. Κύπρου

Το Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και Πολιτισμού (STARC) του Ινστιτούτου Κύπρου υπήρξε πρωτοπόρο στην Κύπρο σε τομείς όπως οι αρχαιολογικές επιστήμες και η ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά και η δουλειά του έχει ενισχύσει σημαντικά την έρευνα στο νησί, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων Βασιλική Αναστασιάδου, προσθέτοντας πως αυτό έδωσε ευκαιρίες

σε νεαρούς ερευνητές και σπουδαστές, συμβάλλοντας άμεσα στις προσπάθειες για μια οικονομία στην Κύπρο που να καθοδηγείται από τη γνώση και την καινοτομία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαθίδρυσης της ‘Εδρας Α.Γ Λεβέντη στις Αρχαιολογικές Επιστήμες στο Ινστιτούτο Κύπρου, η κ. Αναστασιάδου ανέφερε πως η στενή και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και Πολιτισμού του Ινστιτούτου Κύπρου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων διεξάγεται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου Κατανόησης και αφορά ένα φάσμα δραστηριοτήτων.

Υπογράμμισε πως τόσο το Ερευνητικό Κέντρο όσο και το Ινστιτούτο Κύπρου συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη μελέτη, ανάλυση, διατήρηση και προστασία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας της Κύπρου και πως η ίδρυση και εντυπωσιακή ανάπτυξη του Ερευνητικού Κέντρου στηρίζει και ενισχύει την εργασία των αρμόδιων αρχών όπως του Τμήματος Αρχαιοτήτων, των μουσείων, των πολιτιστικών ιδρυμάτων και των ξένων αρχαιολογικών αποστολών.

Επεσήμανε εξάλλου πως το ‘Ιδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης πάντα υποστήριζε και συνέβαλλε σταθερά την ανάπτυξη, το όραμα και την εξέλιξη του Ερευνητικού Κέντρου.

Είπε πως ο κρίσιμος ρόλος του Ιδρύματος Λεβέντη στη διατήρηση, προστασία και μελέτη της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αδιαμφισβήτητος και πως η ακλόνητη δέσμευση και γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος σε όλες τις πτυχές της πολιτιστικής ζωής και της εκπαίδευσης του νησιού, περιλαμβανομένου του Τμήματος Αρχαιοτήτων, είναι θεμελιώδους σημασίας».

Εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση της Κυβέρνησης προς το ‘Ιδρυμα και τον Πρόεδρό του Τάσο Λεβέντη και διαβεβαίωσε για τη συνεχή υποστήριξη της Κυβέρνησης και της ιδίας προς την μελλοντική ανάπτυξη του Ινστιτούτου Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα