Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για την πρόταση των Γονέων

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων γίνονται μεταξύ των Γονέων αλλά και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, σχετικά με τη πρόταση η οποία «ψήνεται» από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, η εν λόγω πρόταση δεν είναι έτοιμη ακόμη για να δοθεί, καθώς φέρεται να μη βρίσκει πρόσφορο έδαφος, στο παρόν στάδιο, για πλήρη αποδοχή, κάτι το οποίο και είναι ζητούμενο από

τη Συνομοσπονδία στο να προχωρήσει με τη κατάθεση της.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις θα συνεχίσουν.

Όσον αφορά την εισήγηση της ΣΕΚ, χθες βράδυ ο ΓΓ της συντεχνίας Ανδρέας Μάτσας, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συνδιαμορφώθηκε μια φόρμουλα, η οποία είναι δυνατό να οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου.

Αφορά κυρίως στη διαφωνία κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είναι το αίτημα για πίστωση των ωρών διδακτικού χρόνου, που αφαιρούνται από τους εκπαιδευτικούς.

Η εισήγηση προνοεί να προταθεί στην κυβέρνηση να συμφωνηθούν όλα τα υπόλοιπα σημεία της κυβερνητικής πρότασης της 6ης Σεπτεμβρίου κι αυτό να παραπεμφθεί για διάλογο στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού (ΜΕΠΕΥ).

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν αύριο την πρόταση στα συλλογικά τους όργανα και αν γίνει αποδεκτή, τότε ο ΓΓ της ΣΕΚ θα μεταφέρει την πρόταση στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα