Υγιεινές τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση

Αν αισθάνεστε κακοδιάθετοι σίγουρα θα θέλετε να το αλλάξετε αυτό. Υπάρχουν μερικές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να φτιάξετε τη διάθεσή σας, εάν τις προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι παρακάτω τροφές βοηθούν στη μείωση του στρες και του άγχους καθώς και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με το eatingwell, οι τροφές αυτές είναι:

1. Σοκολάτα:

Σίγουρα αυτό δεν το ακούτε για πρώτη φορά. Σύμφωνα με μελέτες του Ερευνητικού Κέντρου της Νεστλέ, εάν

κάθε μέρα για δύο εβδομάδες τρώτε 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας τότε οι ορμόνες του στρες θα μειωθούν, συμπεριλαμβανομένης και της κορτιζόλης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει η σοκολάτα. Βέβαια θα πρέπει να σκεφτείτε τις 235 θερμίδες που θα πάρετε από τα 40 γραμμάρια σοκολάτας.

2. Υδατάνθρακες:

Οι υδατάνθρακες παρότι έχουν κατηγορηθεί ότι συμβάλουν στην αύξηση του λίπους, φαίνεται πως τελικά αυτό δεν ισχύει, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωσή τους βοηθάει και στην τόνωση της διάθεσης.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine, οι άνθρωποι που για ένα έτος ακολουθούσαν μια πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή.

Κατανάλωναν, περίπου 20 με 40 γραμμάρια υδατάνθρακες στο καθημερινά, που ισοδυναμεί με 1/2 φλιτζάνι ρύζι και μία φέτα ψωμί- εμφανίζουν συχνότερα κατάθλιψη, άγχος και θυμό σε σχέση με εκείνους που ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε περιεκτικότητα λιπαρών και πλούσια σε υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι υδατάνθρακες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης.

3. Φρούτα, λαχανικά και ακατέργαστες τροφές

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα