Θεσμοθέτηση διαβούλευσης συμφώνησαν Επίτροπος Ισότητας και Πρόεδρος Ένωσης Δήμ

Τη θεσμοθέτηση της αλληλοενημέρωσης και διαβούλευσης του Γραφείου της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων με τις Τοπικές Αρχές συμφώνησαν μεταξύ άλλων χθες, Δευτέρα η Επίτροπος, Τζόζι Χριστοδούλου, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέας Βύρας, κατά τη συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα στο γραφείο της Επιτρόπου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων, η διαβούλευση σκοπό θα έχει τον καθορισμό στόχων και στρατηγικών για πιο αποτελεσματικά μέτρα εξάλειψης των ανισοτήτων που προκύπτουν με βάση το φύλο στο

φάσμα των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, κατά τη χθεσινή συνάντηση αναφέρεται ότι χαρτογραφήθηκαν τα πρώτα βήματα και συγκεκριμένες δράσεις της συνεργασίας αυτής. Εξάλλου, αναφέρεται ότι τότο η κ. Χριστοδούλου όσο και ο κ. Βύρας εξέφρασαν την επιθυμία τους για μεγαλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότερη προώθηση των θεμάτων ισότητας των φύλων.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι κατά τη συνάντηση η Επίτροπος παρουσίασε το όραμα και τους στόχους του γραφείου της και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων έκανε αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την ισότητα των φύλων εντός των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τους τρόπους που οι Τοπικές Αρχές μπορούν να συμβάλουν στην εθνική στρατηγική ισότητας ανάμεσα στα φύλα.

Διαβάστε επίσης: Το μεσημέρι ο απολογισμός του ΠτΔ για τις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα