Τα χαρακτηριστικά του «Ορέστη» στην Κύπρο

Εξασθενημένος φθάνει στο νησί μας ο «Ορέστης» που κτύπησε την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο Δι/ντής της Μετεωρολογικής, τα φαινόμενα που θα «κτυπήσουν» την Κύπρο δεν θα έχουν ούτε την έκταση ούτε την ένταση των φαινομένων της Ελλάδας.

Ως κύρια χαρακτηριστικά, θα έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με σήμερα και τις προηγούμενες μέρες. Την Παρασκευή θα

είμαστε 1 με 2 βαθμούς κάτω από την κανονική θερμοκρασία.

Κύπρος βρίσκεται ήδη υπό την επίδραση του Ορέστη", ανέφερε εξάλλου ο Δ/ντης της Μετεωρολογικής.

Συννεφιά, εξάλλου, θα έχουμε για το υπόλοιπο της μέρας, με μεμονωμένες καταιγίδες δυτικά και βόρεια.

Τα ίδια φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας και αύριο. Ενισχυμένοι άνεμοι σε δυτικά και βόρεια παράλια. Γι’ αυτό στα ειδικά δελτία θάλασσας αναφέρονται τα 5 με 6 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά, ενώ σταδιακά θα επηρεάσει και άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Αργά το απόγευµα αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και παροδικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα