Κατεχόμενα: Ποινή σε υπάλληλο για κλοπή χαλουμιού και πλιγουριού

Ποικίλα είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα, που αφορούν από αστυνομικά και «δικαστικά» ζητήματα, μέχρι τη συνέχιση των ερευνών του "Μπαρμπαρός", τη "δημόσια μεταρρύθμιση", την επιβολή ποινής φυλάκισης σε οδηγό που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα, και την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» του Αϊτάτς Τσιαλούντα, που είναι μεγάλο θέμα στην τ/κ πλευρά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «200 γραμμάρια δικαιοσύνη», αναφέρεται στην επιβολή ποινής για κλοπή εναντίον εργαζομένου στο ξενοδοχείο Σάλαμις για δύο κουτάλια πλιγούρι, 200 γραμμάρια χαλούμι και δύο λεμόνια, με την

εφημερίδα να σχολιάζει ότι αυτό είναι ντροπή. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή διαμαρτυρία της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας μπροστά από την «κεντρική τράπεζα» και την αναφορά ότι οι τουρκικές τράπεζες μπορούν να οδηγήσουν σε πτώχευση τις ντόπιες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση οδηγός που προκάλεσε πέρυσι θανατηφόρο δυστύχημα με πεζούς στη Λευκωσία, αφού παραβίασε φωτεινό σηματοδότη.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις», γράφει ότι, παρά την παρενόχληση που δέχθηκε το "Μπαρμπαρός" από ελληνικό πολεμικό πλοίο, συνεχίζει τις έρευνες ανοικτά της Πάφου. Παραθέτει δηλώσεις επί του θέματος του Τούρκου ΥΠΕΞ και του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας. Αλλού γράφει ότι ο επικεφαλής της εκλογικής γραμματείας στο συνέδριο του ΚΕΕ το Σαββατοκύριακο θα είναι ο Ζορλού Τορέ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται, επίσης, στην καταδίκη γυναίκας οδηγού που είχε περάσει με κόκκινο φανάρι, ενώ ήταν και μεθυσμένη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατο ενός ατόμου.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο έλεγχος», αναφέρεται στον τρόπο εισόδου στο ψευδοκράτος και γράφει ότι τα μη «κοινοβουλευτικά» κόμματα τάσσονται υπέρ της κατάργησης της εισόδου μόνο με ταυτότητα, ενώ τα «κοινοβουλευτικά» ζητούν περισσότερο έλεγχο. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από μια ανεγειρόμενη, 10ώροφη οικοδομή, με τους εργάτες να δουλεύουν στον τελευταίο όροφο χωρίς προστατευτικά μέτρα και γράφει για «χορό με τον θάνατο».

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η δημόσια μεταρρύθμιση θα αποδώσει», αναφέρεται στην επικείμενη συζήτηση στη «βουλή» για τον «νόμο περί δημοσίων υπαλλήλων» και φιλοξενεί σχόλιο του προέδρου της μεγαλύτερης συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων KTAMS. Αλλού γράφει ότι, παρά τις προσπάθειες εδώ και δύο χρόνια, δεν έγινε κατορθωτό να ρυμουλκηθεί το φορτηγό πλοίο που προσάραξε ανοικτά της Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπεξ» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» Κουντρέτ Οζερσάι είχε συνάντηση χθες με τον «βοηθό εισαγγελέα» για τις υποθέσεις ατασθαλιών και κατάχρησης.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Λέω ναι και για τον Οζγκιουργκιούν», φιλοξενεί δηλώσεις του «βουλευτή» Αϊτάτς Τσιαλούντα, η ασυλία του οποίου ήρθη από τη «βουλή», και αναφέρει ότι θα ψήφιζε υπέρ της άρσης της ασυλίας και του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν που αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για υποθέσεις ατασθαλιών. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν δήλωσε ότι, όταν είναι εφικτό, θα πρέπει να γίνονται προσλήψεις, επισημαίνοντας το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων. Σε άλλο θέμα αναμεταδίδει στα τούρκικα το αποχαιρετιστήριο άρθρο του Διονύση Διονυσίου της εφημερίδας «Πολίτη» προς τη Νεβτζιχάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα