Μητέρα και κόρη επανενώθηκαν στην Κύπρο μετά από 3 χρόνια

Μία 29χρονη μητέρα από τη Σομαλία και η 6χρονη κόρη της επανασυνδέθηκαν πρόσφατα, μετά από τριετή χωρισμό, και συναντήθηκαν ξανά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 22 Οκτωβρίου, με τις προσπάθειες των αποστολών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Κύπρο και την Σομαλία.

Το ταξίδι της μητέρας ξεκίνησε στην Σομαλία, συνεχίστηκε μέσω της Τουρκίας και κατέληξε στην Κύπρο. Το ταξίδι της

Σαμιάς ήταν γεμάτο δυσκολίες, αλλά τώρα κατάφερε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό της και την κόρη της.

Κατά την άφιξή της στην Κύπρο, η Σαμία ζήτησε άσυλο. Όταν χορηγήθηκε αυτή, ζήτησε την επανένωση της οικογένειας, προκειμένου να φέρει τη Manar - την μοναδική της κόρη - στην Κύπρο. Μέχρι τότε, η Manar έμενε με τους παππούδες της στο Μογκαντίσου.

Από τη στιγμή που η Σαμία ζήτησε να φέρει την κόρη της στην Κύπρο, τα γραφεία του ΔΟΜ στη Σομαλία και στην Κύπρο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν την ανήσυχη μητέρα.

Πριν από την αναχώρηση της Manar από τη Σομαλία, το γραφείο του ΔΟΜ στη Σομαλία βοήθησε να ρυθμιστεί η πτήση του νεαρού κοριτσιού και της χορήγησε βοήθεια από το αεροδρόμιο μέχρι να φτάσει στην Κύπρο.

Χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Τμήματος Αρχείου, Πληθυσμού και Μετανάστευσης, η Σαμία ήταν τελικά σε θέση να αγκαλιάσει την κόρη της μετά από τρία χρόνια.

«Η επανένωση αυτή είναι αποτέλεσμα του μεγάλου συντονισμού μεταξύ του ΔΟΜ και του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Σαμία χωρίστηκε από την κόρη της για τρία χρόνια. Της έλειψε πολύ και ήταν ενθουσιασμένη με την άφιξή της. Ο ΔΟΜ, εκτός από την υποστήριξη της επανεγκατάστασης, προσφέρει, επίσης, ασφαλή και νόμιμα μέσα για τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευάλωτων μελών της οικογένειας των προσφύγων», δήλωσε η Νατάσα Ξενοφώντος Κουδουνά, επικεφαλής του γραφείου του ΔOM στην Κύπρο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΔΟΜ Κύπρου βοήθησε μια οικογένεια της Σομαλίας με αυτό τον τρόπο, και μόνο για δεύτερη φορά στην ιστορία της αποστολής έγινε μια οικογενειακή επανένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα