Τι περιείχε το τουρκικό πλοίο στο Λιμάνι Λεμεσού (ΦΩΤΟ)

Μετά την «αναστάτωση» που προκλήθηκε από την παρουσία του πλοίου με τουρκική σημαία στο Λιμάνι της Λεμεσού, νέοι προβληματισμοί εγείρονται, αυτή τη φορά σχετικά με το φορτίο που μετέφερε το συγκεκριμένο πλοίο.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το Sigmalive, το Seher II έφερε στην Κύπρο σάκους με άμμο μέσω της τουρκικής εταιρείας ΑΤΕΑ.

Οι σάκοι,

όπως φαίνεται στη φωτογραφία, περιέχουν βαρύτη της εταιρείας της Αdo Morrocco Barite. Βιομηχανικά, ο βαρύτης σε κονιορτοποιημένη μορφή χρησιμοποιείται σε μορφή πολτού, λάσπης δηλαδή, ως λιπαντικό για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Φαίνεται, από σχετικά έγγραφα, ότι την εισαγωγή των εν λόγω εμπορευμάτων έκανε η εταιρεία Hilliburton, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες γεωτρήσεις για τη Μονάδα Παραγωγής ρευστών γεώτρησης στην εφοδιαστική βάση, την αποκλειστική ευθύνη είχε η εταιρεία TOTAL E&P Cyprus B.V. και ο υπεργολάβος ήταν η συγκεκριμένη Halliburton Mediterranean Ltd.

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι για τις γεωτρήσεις της Exoon Μοbil στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ το επόμενο διάστημα, την παροχή υπηρεσιών ανέλαβε μια άλλη εταιρεία, η Medserv. Άγνωστο παραμένει κατά πόσο υπάρχει συνεργασία της Medserv και της Halliburton.

To Sigmalive προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Ενέργειας για περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα