Συλλούρης σε Οσάτσι: Ανησυχία Βουλής για Άκκουγιου

Τις ανησυχίες της Βουλής για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου της Τουρκίας επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης προς τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση των δύο

ανδρών στη Βουλή, σήμερα το πρωί, ο Ρώσος Πρέσβης μετέφερε τη θέση της ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ επανέλαβε τις ρωσικές διαβεβαιώσεις ότι η πυρηνική μονάδα είναι ακίνδυνη.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στον κ. Οσάτσι ότι παραμένουν οι ανησυχίες του Σώματος, μεταξύ άλλων, λόγω και της εγγύτητας του υπό κατασκευή τουρκικού πυρηνικού σταθμού στα παράλια της Κύπρου, ενώ μετέφερε και την προσωπική του άποψη, ως πολιτικός μηχανικός, ότι το έργο ελλοχεύει κινδύνους.

Ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις αυτές στη Μόσχα.

Εξάλλου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο twitter, ο κ. Συλλούρης έγραψε ότι επανέλαβε για άλλη μια φορά την ανησυχία τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των μελών της Βουλής για την ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, που βρίσκεται 90 χλμ από τα κυπριακά παράλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα