Τιμητικό επίδομα €7,38 για 1974:"Ρεζιλίκι-Ας μην έδιναν..."

Ανοικτή επιστολή με παραλήπτες τους Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Άμυνας, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρο Επιτροπής Άμυνας, αποστέλλει ο Χριστάκης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου υπηρέτησε 12 επιπλέον μήνες το 1974, τις μαύρες μέρες της εισβολής και σήμερα είναι, όπως και τόσοι άλλοι, λήπτης του Τιμητικού Επιδόματος που δίδεται στους πολεμιστές και τους αιχμαλώτους πολέμου του 1974. Το εν λόγω

επίδομα παρουσιάστηκε από την Υπουργό Εργασίας τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργικό. Πριν από μερικές βδομάδες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα για τους δικαιούχους.

Ο κ. Κωνσταντίνου θα λαμβάνει, σύμφωνα με τις πρόνοιες, το ποσό των 7.38 ευρώ κάθε μήνα. Στην επιστολή του, ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει ότι δεν αποδέχεται το επίδομα και ζητεί όπως αυτό μεταφερθεί στο Ταμείο Άμυνας της Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Λυπούμαι πραγματικά που μας αντιμετωπίζετε με αυτό τον τρόπο και μας εξευτελίζετε με το να ανταλλάζετε την προσφορά μας μετά από 36 μήνες συνεχούς θητείας-εφεδρείας και άμυνας με μια επιταγή Ευρ. 7,38 τον μήνα».

Στο SigmaLive μίλησε ο γιος του κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρει ότι αυτό είναι «ρεζιλίκι για τον πατέρα του, ο οποίος κάθε Ιούλη και κάθε Αύγουστο δεν μιλιέται. Καλύτερα να έκαναν μια εκδήλωση στην οποία να τους τιμούσαν με ένα παράσημο ή μια πλακέτα, παρά να τους ρεζιλέψουν έτσι», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Σημειώνει, επίσης, ότι άλλοι συμπολεμιστές του πατέρα του θα λαμβάνουν 5.50 ευρώ τον μήνα.

Ο γιος του κ. Κωνσταντίνου επισημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο οικονομικό θέμα, ωστόσο με την απόφαση αυτή που έλαβε το Υπουργικό, «είτε δίνεις είτε δεν δίνεις καθόλου χρήματα».

Αυτούσια η επιστολή:

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ 1974

Έντιμοι Κύριοι,

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση για παραχώρηση επιδόματος σε όσους υπηρέτησαν την πατρίδα το 1974 πέραν της κανονικής τους θητείας σας πληροφορώ ότι αρνούμαι να παραλάβω το ποσό των Ευρ. 7,38 μηνιαίως και παρακαλώ όπως μεταφερθεί στο Ταμείο για την Άμυνα της Κύπρου.

Όταν το 1974 κλήθηκα να υπερασπιστώ την πατρίδα στην πρώτη γραμμή και σε πέντε διαφορετικά μέτωπα του πολέμου, σε μάχες σώμα με σώμα κανένας δεν ρώτησε το μισθό μου και να με κατατάξει στη 10η κατηγορία της γραμμής πολέμου όπως με έχετε κατατάξει για σκοπούς επιδόματος, επειδή μετά από 38 χρόνια δουλειάς και πολλά χρόνια σπουδών παίρνω τον ανάλογο μισθό.

Λυπούμαι πραγματικά που μας αντιμετωπίζετε με αυτό τον τρόπο και μας εξευτελίζετε με το να ανταλλάζετε την προσφορά μας μετά από 36 μήνες συνεχούς θητείας-εφεδρείας και άμυνας με μια επιταγή Ευρ. 7,38 τον μήνα.

Παρακαλώ όπως, εάν μελλοντικά κληθώ να υπερασπιστώ την πατρίδα μου, να με κατατάξετε στην γραμμή ανάλογα με τον μισθό μου, διότι αυτό εξυπακούει η δική σας λογική.

Με εκτίμηση,
Χριστάκης Κωνσταντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα