Στη Βουλή το 5ο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας

Σε έκτακτη κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, του ΥΠΟΙΚ και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του πέμπτου και σημαντικότερου νομοσχεδίου για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Στη διάρκεια της συνεδρίας θα γίνει παρουσίαση των βασικότερων στόχων και επιδιώξεων του νομοσχεδίου. Παράλληλα θα δοθούν εξηγήσεις και διευκρινίσεις,

ώστε να διασκεδαστούν οι ανησυχίες των κομμάτων και να διασφαλιστεί η υπερψήφιση του πλαισίου από το Κοινοβούλιο για ν’ αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ της Κύπρου και των διεθνών δανειστών της και να δρομολογηθεί η έκτη αξιολόγηση από τους επικεφαλής της τρόικας.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαριστεί και ο χρόνος, που θα απαιτηθεί για ολοκλήρωση της μελέτης και συζήτησης ολόκληρου του πλαισίου αφερεγγυότητας, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, δεδομένου ότι στις 19 Μαρτίου τερματίζεται η αναστολή του νόμου για τις εκποιήσεις.

Βασικές πρόνοιες του νομοσχεδίου είναι τα θέματα των αναδιαρθρώσεων δανείων και η ευθύνη των εγγυητών.

Την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί η πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης. Η Κυβέρνηση, είπε, είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Κοινοβούλιο για να ολοκληρωθούν άμεσα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να ξεπεραστεί ο σκόπελος για να μπορέσει η χώρα να αξιοποιήσει σημαντικές ευκαιρίες, που είναι μπροστά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα