45λεπτη εκδήλωση διαμαρτυρίας από δασκάλους

45λεπτη εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 π.μ. οι δάσκαλοι.

Τα παιδιά θα παραμείνουν στις αυλές των σχολείων, υπό την επίβλεψη των δασκάλων.

Η ΠΟΕΔ με επιστολή προς τους γονείς κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα του τρόπου, με τον οποίο λειτουργεί ο υφιστάμενος μηχανισμός διορισμού αντικατάστασης στα σχολεία, με αποτέλεσμα τη δυσκολία διεκπεραίωσης του εκπαιδευτικού έργου.

Στην ανακοίνωση θίγονται και άλλα

ζητήματα, όπως η παραβατικότητα, η μη πλήρωση των αναγκαίων κενών οργανικών θέσεων και η ασάφεια στην πολιτική στελέχωσης των σχολείων την επόμενη χρονιά, που δυσχεραίνουν, όπως αναφέρεται, τη μαθησιακή δραστηριότητα εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, χαρακτήρισε περίεργη την απόφαση διαμαρτυρίας, αφού, όπως είπε, το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης.

Ας περιμένουμε, είπε, να δούμε τι θα μας δείξει η αξιολόγηση και στο οικονομικό και στο λειτουργικό επίπεδο. Αν η αξιολόγηση δείξει ότι υπάρχουν προβλήματα, θα καταβληθούν, δήλωσε, προσπάθειες για βελτίωση.

Το σχέδιο των αποζημιώσεων των αντικαταστατών, ανέφερε, έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή και της Επιτρόπου Διοικήσεως και ισχύει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα