ΥΠΟΙΚ: Λογική ρύθμιση για τους εγγυητές για πρώτη φορά

Λογικό και επαρκές χαρακτήρισε το 5ο νομοσχέδιο για το πλαίσιο αφερεγγυότητας ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο Sigma.

O κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά προσφέρεται μια λογική ρύθμιση για τους εγγυητές καθώς συγκεκριμενοποιεί και περιορίζει τις ευθύνες τους τόσο χρονικά όσο και οικονομικά.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί η πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας,

η συζήτηση του οποίου αρχίζει σήμερα στην έκτακτη κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, παρουσία του ιδίου, του Γενικού Εισαγγελέα και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ογκωδέστατο νομοσχέδιο ρυθμίζει για πρώτη φορά τα ζητήματα των εγγυητών και των εκποιήσεων. «Θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία είχε συσσωρευτεί ένας μεγάλος ιδιωτικός δανεισμός που βαραίνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Υπάρχει είπε πλαίσιο προστασίας των απλών πολιτών στο σύνολο του πλαισίου αφερεγγυότητας προσθέτοντας ότι αυτό, θα δεσμεύει τις τράπεζες πριν το έσχατο μέτρο της εκποίησης.

Τέλος ο Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η Κύπρος είναι κοντά στην αποκατάσταση της πιστοληπτικής της ικανότητας για αυτό και η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή τη δύσκολη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης σύμφωνα με τις ρήτρες της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα