Ελλάδα: Πυρετός πολυεπίπεδων διαπραγματεύσεων

Αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για τεχνικά θέματα με αντικείμενο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας, όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα. Η διαπραγμάτευση θα είναι πολυεπίπεδη.

Εκτός από τις τεχνικές διαβουλεύσεις με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στις Βρυξέλλες,

ο ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Παρίσι με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τους κυρίους Σαπέν και Μακρόν θα εξετασθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και το αίτημά της για έγκαιρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αν και εφόσον ζητηθεί από τους θεσμούς να διασταυρώσουν ή να επιβεβαιώσουν στοιχεία, που θα τους δοθούν από την κυβέρνηση, τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα για τις σχετικές τεχνικές εργασίες.

Θα πρόκειται, διευκρινίζουν, για ολιγομελείς τεχνικές αποστολές, που θα παραμένουν στην Αθήνα για λίγες ημέρες και η μετάβαση τους θα προαναγγέλλεται από την κυβέρνηση. Δεν αποκλείουν, μάλιστα κάθοδο στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Ελλάδα από την επομένη κιόλας εβδομάδα.

Προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ

Για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα προειδοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας στο ολλανδικό κανάλι RTL ο κ. Ντάισελμπλουμ υπέδειξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα με τους όρους της δανειακής συμφωνίας, διαφορετικά οι αγορές θα αρχίσουν να χάνουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στη χώρα. Αν το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό, τότε δεν θα υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη σε αυτό και θα επιστρέψει το κλίμα δυσπιστίας απέναντι στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να λάβει καμία δόση, μέχρι να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις, αντί να συζητά για αυτές.

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Παρίσι θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου αύριο το πρωί να παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Την Παρασκευή θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα