Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο;

3+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις πρώτες επιλογές Κύπριων φοιτητών, αφού λαμβάνουν διαχρονικά υψηλές αξιολογήσεις, ενώ η φοιτητική ζωή και η πολύ-πολιτισμικότητα της χώρας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για εξέλιξη τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Με τις εξελίξεις για το επικείμενο Brexit να τρέχουν, δημιουργούνται αρκετές απορίες σε φοιτητές και γονείς: Τι ακριβώς γίνεται, τι αλλάζει και πώς επηρεάζονται στην πράξη οι φοιτητές με το Brexit; Ψάξαμε και βρήκαμε το τι ακριβώς συμβαίνει με την έξοδο

του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά πόσο επηρεάζει ή όχι το Brexit τους νεοεισερχόμενους φοιτητές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δίδακτρα και χρηματοδότηση Ευρωπαίων φοιτητών στο Ην. Βασίλειο

Τα δίδακτρα για τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αλλάζουν. Αυτό διαβεβαίωσε ο Βρετανός Υπουργός για τα Πανεπιστήμια Chris Skidmore, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό ισχύει για όλους όσους θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021. Η Βρετανική κυβέρνηση έχει εγγυηθεί τη φοιτητική χρηματοδότηση τόσο για τους Προπτυχιακούς όσο και για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλη την διάρκεια των σπουδών τους, ενώ επίσης έχουν επιβεβαιώσει ότι τα δίδακτρα θα παραμείνουν τα ίδια με αυτά των Βρετανών συμφοιτητών τους.

Αναζήτηση Εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου ανακοίνωσε ότι όλοι οι φοιτητές αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, θα μπορούν να παραμείνουν μέχρι και δύο χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποφοίτησή τους. Μοναδική προϋπόθεση να έχουν λάβει το πτυχίο τους από ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παροχή φοιτητικής χορηγίας και από την Κυβέρνηση της Σκωτίας

Ανεξάρτητα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε ακόμη και στην περίπτωση ενός «άτακτου» Brexit, η κυβέρνηση της Σκωτίας θα συνεχίσει να παρέχει όλες τις υφιστάμενες οικονομικές διευκολύνσεις προς τους φοιτητές όπως δήλωσε σε επίσημη επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, ο Υπουργός Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Ανώτερης Εκπαίδευσης και Επιστημών της Σκωτίας.

Bonus Tip: Μάθε περισσότερα στην έκθεση Study UK από το British Council, 18-19 Οκτωβρίου

Αν ενδιαφέρεσαι για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην μεγαλύτερη εκπαιδευτική έκθεση «Study UK Fair 2019 – Discover You» που διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά στο ξενοδοχείο Landmark (πρώην Hilton) στη Λευκωσία, το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου.

Η έκθεση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μαθητές, φοιτητές και γονείς να έρθουν σε επαφή με εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από Βρετανία και να ενημερωθούν για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και για τυχόν νέα δεδομένα μετά την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην έκθεση θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις από εκπροσώπους Βρετανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, και να ενημερωθείς από τους συμβούλους του British Council για διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης, προγράμματα οικονομικής υποστήριξης και τη διαδικασία αίτησης σε Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα