Οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε ενέκριναν συμπεράσματα για Συρία και ΑΟΖ

«Οι Υπουργοί Εξωτερικών μόλις ενέκριναν συμπεράσματα για τη Βορειοανατολική Συρία καθώς και συμπεράσματα σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα δημοσιευθούν σύντομα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ανέφερε μέσω twitter, η εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ε για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Maja Kocijančič.

Σε tweet της η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε Φεντερίκα Μογκερίνι

έγραψε: «Βρέθηκε συμφωνία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τα συμπεράσματα για τη βορειοανατολική Συρία όσο και για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ε.Ε είναι πλήρως ενωμένη».

Η απόφαση θα ανακοινωθεί με τη λήξη της συνεδρίασης και του γεύματος των Υπουργών μέσα στην επόμενη ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε Φεντερίκα Μογκερίνι, προσερχόμενη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, δήλωσε οι 28 Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν «πόσο μακριά είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ορισμένα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, όσον αφορά στις τουρκικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Συρία αλλά και στις γεωτρήσεις στην Κύπρο».

«Γνωρίζετε ότι σήμερα συζητάμε κυρίως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι. «Για μένα το πιο σημαντικό σημείο θα είναι το γεγονός ότι φιλοξενούμε τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία και θα συζητήσουμε μαζί του πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία της πολιτικής διαδικασίας από αυτή τη νέα στρατιωτική κλιμάκωση», επεσήμανε. «Και προφανώς, όπως γνωρίζετε, τα κράτη μέλη θα συζητήσουν πόσο μακριά είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε ορισμένα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι όσον αφορά στις τουρκικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Συρία αλλά και στις γεωτρήσεις στην Κύπρο», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα