Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

14:11 14/10/2019 - Πηγή: In.gr

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Η σπουδαία σχεδιάστρια μόδας που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό χτυπήθηκε από επιθετικό καρκίνο και κατέληξε στο Λονδίνο όπου ήταν και η βάση της εργασίας της.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη από το 2004 και μετά έγινε έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο καθώς είχε σχεδιάσει σε συνεργασία με τον Δ. Παπαϊωάννου τα ρούχα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

H σχεδιάστρια είχε καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ηταν επίσης η σχεδιάστρια των στολών της Aegean αλλά και πρόσφατα των ρούχων του προσωπικού του Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ποια ήταν η Σoφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

View this post on Instagram

#isagensken #deste #dakisjoannoucollection @mjoannou #sophiakokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Jun 17, 2018 at 11:11am PDT

View this post on Instagram

A classic #sophiakokosalakidress paris s/s05 #sophiakokosalaki #lilydonaldson

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Aug 7, 2018 at 2:07am PDT

View this post on Instagram

When the Iraq invasion was about to happen, like the majority of the population who was against it, the creative world too was aghast. Everybody knew it was a bad idea (and how right everyone was). ID magazine asked us to produce a visual contribution against it. So much loss of life once again but not much changes it seems. War is the real enemy. Armistice day is not only commemorating the heroic loss of life but it was a promise for the end of all wars and a commitment to peace. #lestweforgetthat #armisticeday #commitmenttopeace

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Nov 11, 2018 at 2:29pm PST

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονα στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στυλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια, είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι, ενώ είχε συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της μόδας, όπως τον γαλλικό οίκο Vionnet, τον επιχειρηματία Renzo Rosso, την Diesel και τον κολοσσό του Only the Brave.

View this post on Instagram

Crete, the gift that keeps on giving. From the Minoans to recent times, the aesthetic interpretation possibilities are endless, surprising and diverse #crete

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on May 11, 2018 at 2:30pm PDT

View this post on Instagram

#sophiakokosalakiarchives @dazed rg @christopherniquet #jamiedelmoon

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Oct 15, 2018 at 8:35am PDT

H Ελληνίδα σχεδιάστρια ήταν μητέρα, σύμβουλος σε εταιρείες και δεχόταν  συχνά προτάσεις από διάσημους οίκους μόδας, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αγάπη της και για την σύγχρονη τέχνη.

View this post on Instagram

All Partied out. #happynewyear2018 #tbt #terryrichardson #purplemagazine #sophiakokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Jan 2, 2018 at 7:27am PST

View this post on Instagram

#iwd #mothersday Double bill #educategirls #educatedontdiscriminate #skokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Mar 8, 2018 at 5:02am PST

Η ιέρεια του Grecian Chic

H Σοφία Κοκοσαλάκη έντυσε μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλυγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες. Η σχεδιάστρια ανέδειξε μέσα από τη δουλειά της στον κόσμο την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στυλ, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, με κορυφαία περιοδικά μόδας να υμνούν τα ανεπανάληπτα ντραπέ της και να την αποκαλούν βασίλισσα του «Grecian Chic», στην οποία οφείλεται η μεγάλη επιστροφή του αρχαιοελληνικού στυλ στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

View this post on Instagram

Sinoe #sophiakokosalaki17

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Mar 30, 2017 at 1:27am PDT

View this post on Instagram

@irina_lazareanu #sophiakokosalakidress #s/s08 #Minoan tribute #sophiakokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Jun 24, 2017 at 5:09am PDT

View this post on Instagram

August #sophiakokosalakifiles #dianadondoe s/s04 #sophiakokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Aug 1, 2017 at 6:43am PDT

View this post on Instagram

Well into the Holy party season #gold #sophiakokosalaki

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Dec 20, 2017 at 5:03am PST

Αστείρευτη πηγή δημιουργικότητας

Αν και ταλαντούχα και καταξιωμένη, η δημιουργικότητα της Σοφίας Κοκοσαλάκη ήταν ανεξάντλητη. Η ίδια ξεκίνησε με τη δημιουργία συλλογών ρούχων υψηλής ραπτικής με αέρινα υφάσματα και ultra chic κομμάτια.

Αργότερα, το 2013, προστέθηκαν και υπέροχες νυφικές συλλογές, συνδυάζοντας τις λιτές αρχαιοελληνικές γραμμές με σύγχρονα στοιχεία, ενώ το 2014, γνωστή ελληνική αεροπορική εταιρία παρουσίασε τις νέες της στολές, σχεδιασμένες από τη Σοφία Κοκοσαλάκη, θέλοντας να ανανεώσει την εικόνα του ανθρώπινου δυναμικού της.

Μετά τα σικάτα ρούχα και τις νυφικές συλλογές, ανακοινώθηκε και η πρώτη συλλογή κοσμημάτων με την υπογραφή της Σοφίας Κοκοσαλάκη. Μινιμαλιστικά και εκλεπτυσμένα αριστουργήματα, εμπνευσμένα από την Ελλάδα με αναφορές στην ελληνική μυθολογία και το αρχιτεκτονικό τοπίο της χώρας μας.

View this post on Instagram

' H a I l. C o m e t ' @matchesfashion #sophiakokosalakijewelry #earrings #earringsaddict

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Sep 16, 2017 at 4:41am PDT

View this post on Instagram

#labyrinth2 #sophiakokosalakijewelry

A post shared by Sophia Kokosalaki (@sophiakokosalaki) on Jan 7, 2018 at 11:06am PST

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα