ΣΚΤ: Τι θα προνοεί η νέα πρόταση για εθελούσια έξοδο

Κρίσιμο τετ α τετ των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υπαλλήλων του Συνεργατισμού με τη Διοίκηση της Τράπεζας, με φόντο το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.


Η πρόταση της Διοίκησης του Συνεργατισμού, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θ’ αποτελείται από 18 παραμέτρους, σε σχέση με το πακέτο των αποζημιώσεων το οποίο θα προσφερθεί για αποχώρηση 900 εργαζομένων.

Αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό, θα τεθεί άμεσα στη διάθεση των εργαζομένων και θ’ αρχίσει παράλληλα η συζήτηση για τα θέματα που εκκρεμούν, σε ό,τι

αφορά στους 1100 εργαζόμενους οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα.

Σε περίπτωση που είτε δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και των εργαζομένων για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου είτε το σχέδιο δεν είναι ελκυστικό ώστε να συγκεντρώσει τη συμμετοχή των 900 υπαλλήλων που απαιτείται, τότε θα πρόκειται περί αποτυχίας, με τις συνέπειες αυτής να είναι αδιευκρίνιστες.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τελευταία πρόταση της Διοίκησης του Συνεργατισμού προνοούσε ελάχιστο ποσό αποζημίωσης 20 χιλ. ευρώ και μέγιστο 170 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει το ύψος της αποζημίωσης αλλά και κάποιες άλλες παραμέτρους, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η πληρωμή των αδειών και η διευθέτηση των δανείων όσων θ’ αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από πλευράς συνδικαλιστικών οργανώσεων, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν έχει σμικρυνθεί από την έναρξη του διαλόγου.

Πέραν του ποσού της αποζημίωσης, οι συντεχνίες ζητούν η πρόταση που θα υποβληθεί να περιέχει πρόνοιες για την πληρωμή των συσσωρευμένων αδειών των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν, για τη διατήρηση των συμβατικών τους δανείων, σχέδια υγείας και ασφαλιστική κάλυψη.

Επίσης, ζητούν η πρόταση να περιλαμβάνει χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του σχεδίου, δηλαδή πότε θα τρέξει το σχέδιο, πότε θα αποχωρήσουν οι 900 και πότε θα γίνει η μεταφορά υπαλλήλων στην Ελληνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα