Ελεύθερη Αμμόχωστος: Αυτές είναι οι δωρεάν παραλίες για το κοινό

Δωρεάν για το κοινό παραλίες, προσφέρουν οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Οι Δήμοι, σε συγκεκριμένες παραλίες, παρέχουν δωρεάν τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες.

Ήδη ο Δήμος Παραλιμνίου ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου διαθέτει 3 παραλίες χωρίς χρέωση.

Οι παραλίες αυτές είναι: Ποταμιά, Γλυκύ Νερό και Freedom Beach, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί κρεβατάκια και ομπρέλες του Δήμου.

Παρόμοια και

ο Δήμος Αγίας Νάπας προχωρεί σε παραχώρηση δωρεάν εξοπλισμού προς το κοινό σε δυο παραλίες, στην παραλία Μικρή Άμμος του Καμπούρη και στην παραλία Ζιατζί. Ελεύθερη προς το κοινό είναι η παραλία Μικρή Λάντα (μεταξύ Μακρόνησσου και Λάντας).

Τι προνοεί η νομοθεσία για τα κρεβατάκια

Σχέδιο χρήσης της παραλίας

Σύμφωνα με τον Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο,

«Τηρουμένων των διατάξεων του άρθρου 3 του περί Προστασίας των Λουομένων εν τη Θαλάσση Νόμου, για τους σκοπούς του άρθρου 5Γ εφαρμόζεται σχέδιο χρήσης της παραλίας (που θα αναφέρεται στη συνέχεια ως «το σχέδιο»), το οποίο ετοιμάζεται από την Τοπική Επιτροπή Παραλιών για κάθε δήμο ή κοινότητα και εγκρίνεται από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, με ή χωρίς τροποποιήσεις. Τα εγκεκριμένα σχέδια κοινοποιούνται από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, αμέσως μετά την έγκρισή τους, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για ενημέρωση».

(4) Για κάθε σημείο τοποθέτησης κρεβατιών θάλασσας και αλεξηλίων (ομπρέλων) σημειώνεται στο σχέδιο ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός κρεβατιών θάλασσας και αλεξηλίων (ομπρέλων), έτσι ώστε το σύνολο των κρεβατιών θάλασσας και αλεξηλίων σε κάθε περιοχή, όπως αυτή καθορίζεται στο σχέδιο, να μην καλύπτει περισσότερο από το 50% της χωρητικότητας της περιοχής αυτής:
Νοείται ότι η απόσταση των κρεβατιών θάλασσας και αλεξηλίων ενός αδειούχου από άλλο αδειούχο, θα είναι τουλάχιστον είκοσι (20) μέτρα.

(5) Για σκοπούς υπολογισμού της χωρητικότητας της παραλίας, υπολογίζεται έκταση 8 τ.μ. κατ΄ άτομο ή 16 τ.μ. για κάθε αλεξήλιο (ομπρέλα) με δυο κρεβάτια θάλασσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα