Κατεχόμενα: Στα σκαριά "νομοσχέδιο" για παρακολούθηση τηλεφώνων

Ο απολογισμός της «κυβέρνησης» χθες και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη διάσκεψη Τύπου, καθώς και η σπείρα εκβιαστών που φαίνεται ότι δρούσε στα κατεχόμενα, είναι τα κύρια θέματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στην ετοιμασία «νομοθεσίας» για την τηλεφωνική παρακολούθηση, τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στο ΚΕΕ και το ταξίδι του Κουντρέτ Οζερσάι στο Λονδίνο.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Θα παρακολουθούνται

τα τηλέφωνά σας», γράφει ότι έχει ετοιμασθεί σχετική «νομοθεσία», σύμφωνα με γραπτή δήλωση του γνωστού Τ/κ δικηγόρου και ακτιβιστή Μπαρίς Μάμαλι. Αλλού αναφέρει ότι η Μαρία Σιακαλλή, γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών και εκ των συγγραφέων του γλωσσαρίου του ΟΑΣΕ, δέχθηκε απειλές εναντίον και της ζωής της. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το κόμμα Ενωμένη Κύπρος εναντιώνεται στις απαιτήσεις της τουρκικής «πρεσβείας» και δηλώνει πως, εάν στα κατεχόμενα υπάρχουν παράνομες οργανώσεις, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν εντός του νομικού πλαισίου του ψευδοκράτους.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το βουνό γέννησε ποντίκι (ώδινεν όρος και έτεκε μυν)», αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου και τα μέτρα που ανακοίνωσε για την οικονομία ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν, παρουσία σύσσωμου του «υπουργικού συμβουλίου». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το σύνθημα του Ερσίν Τατάρ, που θα διεκδικήσει στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ την προεδρία, είναι: «Εξουσία μόνοι μας με τον λαό». Αλλού γράφει για ενδιάμεσες αποφάσεις σε δύο υποθέσεις στο «δικαστήριο» που αφορούν ακυρώσεις «υπηκοοτήτων».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Άμυνα 11 σημείων», αναφέρεται στα 11 σημεία της απάντησης της «κυβέρνησης» στη διάσκεψη Τύπου χθες, στις επικρίσεις που δέχεται για τις αυξήσεις συνέπεια της νομισματικής κρίσης. Αλλού γράφει ότι μεγαλώνει η υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών με φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, καθώς συνελήφθησαν 4 άτομα που φέρονται να αποτελούσαν συμμορία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς απειλούν ότι εάν δεν πάρουν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 35 ημερών, θα προβούν σε διαμαρτυρία.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η αστυνομία βρήκε τα ηχητικά και ερωτικά ντοκουμέντα», γράφει ότι σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Λευκωσία και Κερύνεια, η «αστυνομία» βρήκε το υλικό παράνομης παρακολούθησης κάποιων ατόμων με σκοπό τον εκβιασμό τους. Αλλού αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» παρουσίασε χθες το έργο των 5 μηνών και ζήτησε κατανόηση και υπομονή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο παλιό κτίριο των «τ/κ αερογραμμών» θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες και τα τμήματα που αφορούν τα αυτοκίνητα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα», αναφέρεται στην χθεσινή διάσκεψη Τύπου της 4κομματικής «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα μεταβαίνει στη Βρετανία ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι, για να συζητήσει το θέμα της επιστροφής ή μετεγκατάστασης των Τ/κ στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε χθες πως ο ίδιος είπε στον Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόσφατη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ότι οι αυξομειώσεις της ΤΛ προκαλούν τσουνάμι στο ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα